96 de ani de la Marea Unire



                 "La trecutu-ti mare, mare viitor" 
1 decembrie 1918 - o bucurie pe care vrem sa o retraim. 



LA MULTI ANI, ROMANIA! 
LA MULTI ANI, ROMANI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

Clopotarul dacilor 244





Plecînd, de draga dimineață, din vîrful muntelui către oraș, am oprit mașina lîngă un bătrîn care stătea cu mîna ridicată. Se uită lung la mine și zice: în vizită la noi? Nu, îi răspund, eu trăiesc mai sus de dumneata. Parcă a amuțit și, după un timp, vorbește iar: se vede că acolo ești mai aproape de Dumnezeu, de te-ai oprit. Mulți dintre cei cu mașini luxoase au devenit ieftini la suflet și nu mai observă bătrîni ca noi... Eu îi răspund că nu este o faptă îngerească, ci doar un gest firesc. După o scurtă pauză, zice: o să-ți spun un mic secret despre soare: el răsare în toată dimineața ca să vadă faptele bune ale oamenilor și să le ia în Eternitate; faptele rele se opresc în apus ca să le putem îndrepta pînă  la un nou răsărit. Cînd am ajuns la destinație, zice iar: ești din Moldova. Mă uit și eu lung la el: dar, e scris în frunte? Nu, îmi răspunde, pur și simplu grăiești moldovenește și îmi place. Cît îți sînt dator pentru că m-ați adus cu mașina? Îl privesc în ochi pe simpaticul bătrînel: să fii sănătos, nu fac afaceri cu mașina. El, îndreptîndu-se din șale, vorbește: ei, dacă nu vrei bani, măcar să le transmit la frații noștri moldoveni o urătură: hai, Moldova, și-i vota, România-i casa ta!
După ce a plecat bătrînul, m-am gîndit că mai frumos cadou de draga dimineață nu puteam să primesc. Așa că mă adresez și eu, vouă, fraților, cu acest îndemn: haideți, să facem cu tot neamul o clacă, prin vot unic, european ca să ne reconstruim casa căci mulți sînt acei ce vor să ne-o dărîme. Prin înțelepciunea bătrînului trebuie să înțelegem că faptele bune îl reprezintă pe om, precum în Cer așa și pe Pămînt, iar cele rele trebuie judecate pe loc. Desigur, cînd întîlnești o lume care nu are nici un fel de Dumnezeu este greu să stai și să vorbești de pe temeliile virtuții.
Omul netrebnic așteaptă să fie judecat de un om curat ca să-și dea pînă la capăt importanță. Pentru toți, este important să procedăm și să reacționăm după virtutea sufletului pe care îl avem, nu după răul emanat de oponent. Întotdeauna, vînătorii care-i urmăresc pe alții – fiind preocupați de vînat – nu observă capcanele în care cad ei înșiși. Există oameni și sfinți care sînt construiți numai din vorbe, fără ca cineva să le vadă faptele. Cîtă vreme vom fi predispuși să ascultăm niște oameni care nu se țin de cuvînt vom avea în fruntea țării persoane care ne spun numai povești. Oamenii care ajung la același nivel de energie și devin dușmani nu se luptă între ei căci se folosesc de aceleași mijloace de luptă. Întotdeauna, acei ce strigă în gura mare că se sinucid îl dau în judecată pe cel ce le salvează viața, învinuindu-l că s-au tăiat la mîini tocmai cînd el  le-a luat cuțitul. Omul adevărat nu va sta niciodată în fața nedreptății cu mîna întinsă, este ca un vultur care moare de foame, dar nu fură mîncarea găinilor. Cam acestea sînt virtuțile acestui neam; din păcate, unii încearcă să ne transforme în nimeni ca să ne poată manipula după cum vor ei.
Dacă ești indiferent la soarta țării tale înseamnă că ești doar un nimeni și nu am ce-ți spune. Dar, dacă ești acel care te știu eu și te doare sufletul de viitorul acestui meleag, hai, să le demonstrăm prin vot că sîntem aici – de veci și pe veci – stăpîni.

Alexandru Ștefan 

Clopotarul dacilor 243



După ce s-au terminat alegerile din România, stăm cu sufletul la gură pentru a vedea în ce direcție va merge Republica Moldova. Un vecin și, în același timp, frate prizonier la ruși nu știe și nici nu mai cunoaște drumul spre casă. În Moldova se vorbește românește, dar se gîndește rusește. După 70 de ani de zombare și de distrugere a miezului intelectual avem, astăzi, o sămînță roșie ce încă mai dă roade prin oameni precum Voronin, Dodon, sau Usatîi și care ne îndreaptă neamul spre acei ce ne-au dus ca pe niște bovine în Siberia lor. Cu aceste fămîntări și întrebări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Cu ce le-am greșit noi, rușilor, de ne fac atîta rău și încă îl fac sub pretextul binelui?
Am mai discutat despre faptul că rușii au roit din munții Carpați și ei se consideră băștinași ai acestui spațiu carpato-dunărean. Legătura de sînge dintre aceste două popoare s-a păstrat pînă în anul 1917 – mult-stimata Regina Maria a României era verișoara primară a țarului rus Nicolae. Din păcate, după asasinarea acestei mari entități – care era și avatarul Rusiei – această țară merge pe o cale greșită. Prin venirea la putere a lui Klaus Iohannis – care este cel ce s-a numit, cîndva, Regele Carol I al României – se va restabili buna relație dintre aceste două popoare. Aștrii sînt în favoarea României, unde, de  altfel, se va naște în curînd o entitate de gen masculin care va reforma întreaga omenire.
Vladimir Putin nu trebuie judecat, ci ajutat să iasă din umbra formelor ca să poată vedea întreaga realitate. Văzînd că mai există foarte puțini oameni care se țin de cuvînt, el a trecut de la vorbe la fapte, confundînd Pămîntul cu o fîntînă din care vrea sa bea apă doar el. Îl prevenim încă o dată să lase România și Republica Moldova în pace, altfel va pierde tronul și va avea un sfîrșit sumbru. O entitate înaltă va bucura întreaga omenire prin pacea pe care o va aduce. Un om rătăcit speră întotdeauna că, prin faptele sale, va deveni erou și va muri împlinit. Amețit de putere, nu ia în calcul că, de fapt, egoul fals îl duce spre pierzanie. Cînd vrei să schimbi hotarele lumii, fiecare pas trebuie cîntărit. Rușii, neavînd argumente, își măresc teritoriile cu ochii, nu cu mintea. Aceste devieri, cauzate de o poftă fără margini, vor declanșa un conflict din care cel mai mult va avea de suferit însuși poporul rus.

Alexandru Ștefan 

Clopotarul dacilor 242

                            

         Ne străduim să uităm repede propriile greșeli ca să comitem altele. Care este scopul vieții dacă, în acest spațiu, trădarea ne paște la fiecare pas? Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
         La începutul Creației, moartea nu a existat, ea și-a găsit loc pe Pămînt numai după ce ființa umană a fost infectată cu viciul trădării. Dacă datoriile destinului nu sînt rezolvate în timpul vieții, ele trec – ca restanțe – în viețile următoare și atunci corpul fizic devine un fel de închisoare pentru suflet. O perioadă lungă de timp, trădarea a jucat un rol important pentru entitățile înalte, care veneau pe Pămînt ca să cunoască moartea. Toate aceste infecții s-au adus pe Pămînt ca material didactic, pentru ca sufletul să le cunoască prin propria experiență. În adîncul subconștientului există toată informația despre cum trebuie să fii, iar ființa umană învață, pe Pămînt, doar cum nu trebuie să fie. Dacă nu prevalează cunoștințele primordiale din subconștient, ființa umană devine – treptat - adeptă a energiilor malefice. Astfel de oameni sînt adepți ai războaielor și ai tuturor răutăților care bîntuie Pămîntul. Pe Pămînt trăiesc patru rase umane care, trecînd prin cele cinci cicluri ale eonului, nasc sămînța ce îi reprezintă pe oameni Sus. Cîndva, entitățile care atingeau apogeul desăvîrșirii pe Pămînt treceau prin: trădare, moarte și ridicare, acestea fiind trepte ce ajută sufletul să se dezlege de materie. Oamenii ce se ridicau din mijlocul celor patru rase nu se mai încurcau cu oameni simpli căci erau conștienți că îi paște riscul căderii. Zidul chinezesc nu a fost construit împotriva unor invazii, ci pentru a trăi separat de oamenii din caste.
         Cum se alege, la voi, președintele țării, după ce criterii?
La noi nu există președinte, societatea noastră funcționează așa cum funcționează la voi un stup de albine. Numai în dimensiunea Pămîntului există o astfel de guvernare. Vă putem da informații despre  modul în care își alegeau înaintașii voștri, fruntea țării: Pămîntenii cunoșteau foarte bine nivelurile de energie și, de aceea, trăiau în comunități aparte, create strict după culoarea aurei. Entitatea care avea aura mai mare și mai pură decît restul era rugată să-i conducă și să-i ghideze pe toți spre desăvîrșire.
Cum de am pierdut aceste calități și de ce se întămplă atît de des ca, în scaunul țării, să ajungă acei ce nu merită?
La voi, în timpul alegerilor, toată lumea se împarte după cum rezonează calitățile sau infecțiile dintre alegători și candidați. Dacă alegătorul este de aceeași aură cu candidatul se va lupta cu el – cot la cot – ca să cîștige. Atunci cînd rămîn doi candidați să se lupte pentru scaunul țării lumea este împărțită între reprezentanții celor patru rase. Hotărîrea finală o pot lua entitățile ce reprezintă poporul. Dacă, din nefericire, actualul popor nu a dat naștere la entități înalte care să-i vegheze destinul, atunci gloata își caută capul care o reprezintă.
Vreți să spuneți că, dacă poporul respectiv nu dă naștere unor entități ce reprezintă Pămîntul, sîntem la voia sorții?
Aproximativ așa este, dar rezultatul, în situația voastră, este determinat de modul în care oamenii își aleg culorile. De exemplu, la noi, roșul reprezintă stagnarea și, dacă la voi înseamnă altceva, puteți să vă bucurați.

Alexandru Ștefan 

Clopotarul dacilor 241

        


Românul își ridică ochii către cer numai atunci cînd afară tună și fulgeră, iar de libertate are nevoie doar cînd se simte prea tare călcat în picioare...oare încotro mergem? De unde atîta infecție în sufletele oamenilor...deja, sclavia, hoția și minciuna au devenit un stil de viață. Cu aceste frămîntări și întrebări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Am mai vorbit, în articolele precedente, despre faptul că informația vine din cele două emisfere ale creierului uman. Dacă creierul este supraîncărcat, emisferele nu reușesc să definească care dintre vieți este reală. Drumul spiritual este singura cale ce vă poate trezi din somnul vieții. Numai prin iluminare creierul deosebește viața adevărată de cea din somn. Sistemul vostru de învățămînt mai mult încurcă decît ajută în evoluția ființei umane. În școala noastră, în primele clase, copilul este învățat să funcționeze cu ambele mîini – ce face dreapta trebuie să facă și stînga. Partea stîngă și partea dreaptă reprezintă, de fapt, yin și yang întrupat într-un singur microcosmos. Dacă s-ar acorda importanță egală acestor două părți din întreg ați cunoaște cu adevărat capacitățile corpului fizic. Dacă inima se află în partea stîngă a corpului fizic, de ce nu le numiți adevăr și dreptate?
Dreapta vine de la dreptate, iar adevărul vine din inimă. Totul este simplu, dar această eroare a condus la dezvoltarea rapidă a părții drepte, iar adevărul a devenit stîngaci. Fiecare organ ce reprezintă stînga sau dreapta trebuie să funcționeze perfect și numai atunci cînd stînga va cunoaște perfect ce face dreapta  - dar și invers - veți putea păși în Absolut.
Cînd se vor studia profund aceste două părți ale corpului fizic veți descoperi că materia se împarte în două genuri. Energia de care aveți nevoie se află în stare latentă lîngă voi, trebuie doar împărțită în două și activată.
Vreți să spuneți că noi, dacă nu cunoaștem aceste două părți ale corpului fizic, nu putem fi împliniți chiar dacă sîntem fericiți?
Dacă toată viața voastră este doar un vis, fără să atingeți nivele concrete, puteți să visați în continuare că sînteți împliniți. Civilizația noastră este legată de omenirea de pe Pămînt, noi nu am pierdut legătura cu voi, dar voi nu vreți să ne auziți. Dacă vă permiteți să vă lăsați manipulați înseamnă că nu vă pasă în ce direcție mergeți. Treziți-vă cu adevărat căci numai atunci veți putea deosebi prostia de înțelepciune; prostia trebuie negată, iar înțelepciunea – ascultată. Partea adevărului pe care voi o numiți stînga poate fi activată și convinsă să ia parte la evoluția voastră doar prin experiența și argumentul personal. Ca să trăiești și să iubești cu adevărat viața, stînga și dreapta trebuie activate pentru a funcționa în echilibru, altfel veți trăi urît. Străduiți-vă să vă eliberați de afecțiunile care vă pun piedică în evoluția sufletului. Dacă nu ar exista nemurirea, morții s-ar întoarce înapoi, văzînd cît de mult îi plîngeți. Prostia sălășluiește numai acolo unde nu se caută înțelepciunea, iar bărbatul și femeia reprezintă oglinda părților separate.
Cît timp o parte va fi dominată de dreapta sau de stînga ființa umană se va afla în conflict cu sine însăși.

Alexandru Ștefan