Clopotarul dacilor 300

      

      După zăpada mieilor, ploaia răsfață gingașele flori pentru ca primăvara să se simtă bine în parfumul lor. Din față și din spate, oamenii simt că îi pîndește o primejdie – se poartă un război între două civilizații. Drum lung avem de parcurs pînă la capăt și toată lumea caută un adăpost pentru a avea o minimă siguranță măcar în inima naturii. După cum se vede, nu prea avem loc de dat înapoi, trebuie să mergem și să învingem piedicile ce ne apar în calea destinului.
         Pe lîngă războiul dintre religii, mai avem parte și de o încăpățînare personală, care nu ține cont de sentimentele celor cu care socializăm și alături de care trăim. Ar fi de dorit să luăm o pauză și să-i permitem sufletului să dezamorțească situația. Oprește-te din drum și reevaluează-ți obiectivele și ambițiile. Nu încerca să obții mai mult decît este posibil. S-ar putea să fie momentul potrivit să reflectezi și să-ți revezi planurile pentru un nou obiectiv și o nouă strategie. Lucrurile bune prind rădăcini numai atunci cînd ești relaxat și bucuros de viață, important este să te protejezi pe tine și pe ceilalți de tensiuni inutile.
Dacă nu evoluează, sufletul ființei umane rămîne ca un diamant nedescoperit și, în astfel de cazuri, pui sub semnul întrebării propria ta valoare ca persoană. Pe calea  desăvîrșirii, munca susținută poate fi un preț foarte mare, dar efortul va fi răsplătit.
Trebuie să gândești că, odată cu primăvara, va veni și un succes important. Cum primăvara face pămîntul să rodească așa și gîndurile tale te vor conduce spre obiectivul pe care îl urmărești. Pe calea evoluției poți fi surprins de comorile pe care le ascunzi în sufletul tău. Nu trebuie să așteptați să vă aprecieze cineva, mai bine observați roada din sămînța pe care ați semănat-o.
În haos se trăiește cu încălțări subțiri cu care se pășește pe o gheață ce se poate sparge în orice moment al vieții. Sub fiecare punte din viața ființei umane există o primejdie. Dacă ești pe drumul cel bun o să le treci rînd pe rînd, pînă cînd Lumina îți va arăta calea adevărată. Trebuie să știi că, înainte de atingerea scopului, este necesar să îndeplinești anumite condiții spre ați mări șansele. De aici rezultă că voința își are propriile riscuri și, vrei ori nu vrei, trebuie să plătești un  preț înainte de ați primi răsplata. Norocul te păzește de cele rele numai atunci cînd ești în stare să te lepezi de infecțiile care îți distrug viața.
Am încercat, astăzi, să vă ofer cîteva sfaturi și să vă avertizez asupra necesității de-a vă lua măsuri de siguranță și de-a acționa cu prudență. Îndemnul meu este să aveți mai degrabă o strategie defensivă în tot ceea ce faceți decît să riscați să vă complicați destinul.

Alexandru Ștefan 

Echinoctiul de primavara - 20 martie 2016, ora 6.30

                                         
                                INVOCAȚIE 

Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat, Moș al neamului solar!

Deschide, Doamne, porțile Universului Tău și ascultă rugăciunea sufletului meu.
 Prin voința și credința urmașului Tău, Te invoc pentru a-mi fi călăuză în acest spațiu ca să găsesc drumul către Tine, Doamne. Măria Sa Primăvara mi-a adus în dar de la Tine toate florile naturii. 
Fii, Doamne, oaspetele meu pe Pămînt ca să ne bucurăm împreună de ziua echinocțiului de astăzi. Căci a Ta este Puterea și Împăratia de acum și-n vecii vecilor pentru eternitate. 

Clopotarul dacilor 299

         

     Pe o bancă, lîngă statuia lui Decebal, stăteau doi bărbați, puțin...aghezmuiți și discutau cu înflăcărare. Unul dintre ei spune: dacă aș fi eu președintele acestei țări, aș face...și începe o înșiruire de absurdități și pură teorie, de-mi venea să-mi astup urechile. Nedumerirea și frămîntarea mea către prietenii din Civilizația Vodă:
De ce energiile grosiere – aflate într-un asemenea grad de decădere morală și spirituală – visează să ajungă la putere?
În dimensiunea voastră, totul funcționează după cum dictează banul. De aceea, cei mai mulți oameni cred că cei ce trăiesc bine datorează acest lucru faptului că se află – într-un fel sau altul – la putere și știu cum să ocolească legea.
Cum și ce avem de făcut pentru a ieși din aceste tipare?
În primul rînd, trebuie să vă croiți viața după niște principii bine stabilite. Decît să fii primul într-o haită de șacali mai bine să fii ultimul într-o haită de lupi. Dacă te urmărește frica, mai bine nu face nimic dar, dacă te-ai apucat de lucru, fă totul fără teamă. Ține minte că, nefăcînd nimic, vei pieri. Pentru a avea o gîndire liberă trebuie să-i eliberați pe toți acei pe care îi manipulați. Toate stările neechilibrate apar din cauza emoțiilor necontrolate, iar acestea sînt cauzate de faptul că sufletul nu are un plan spiritual bine stabilit.
Atunci cînd calea desăvîrșirii este aleasă corect, un suflet iluminat nu duce lipsă de nimic. Important este să găsiți meditația care separă subconștientul de logică. Numai atunci cînd corpul fizic este in totalitate relaxat conștiința se poate elibera. Ființa umană devine liniștită și se mulțumește cu ceea ce are, iar cînd sufletul atinge desăvîrșirea, primește o misiune mai înaltă.
Materia trecută prin mîinile unui inițiat va reflecta interiorul său. Oamenii care acumulează bogății peste măsură și nu își îndreaptă pașii către iluminarea sufletului vor pierde totul, la un moment dat. Materia îndeplinește rolul unei energii pentru corpul fizic pînă cînd sufletului îi cresc aripi pentru a se ridica la un alt nivel.
Sfatul nostru: cine își arde viața numai pentru a cîștiga în materie se află pe o cale greșită. Cel ce folosește materia pentru a cîștiga în spirit este un suflet fericit. Mulți doresc sa-și cunoască nivelul de evoluție și nu știu cum să facă acest lucru. Verificați săptămînal, timp de o lună de zile, în ce sînteți ancorați mai mult – în rău sau în bine și, la finele acestei perioade, faceți un bilanț.

Alexandru Ștefan