Clopotarul dacilor 123


                         Intuind planul Divin

        Omul care nu a învățat să piardă nu va cîștiga niciodată. Acel care nu poate să plîngă nu știe cum să se bucure. Ridicarea este posibilă numai atunci cînd te dezmeticești. Mulți așteaptă ca Dumnezeu să-i scoată din mocirla căderii, iar unii chiar au acest noroc,  dar uită foarte repede și se întorc ca niște purceluși în balta cu noroi fiindcă acolo se simt cel mai bine.
        Mulți oameni vor să se desăvîrșească fără să muncească…unii au impresia că, prin facultățile pe care le-au absolvit pot descifra și înțelege iraționalul. Tot ce a dobîndit prin rațiune, ființa umană a stocat în memoria actualului computer, de care se folosește și astăzi. Într-un cuvînt, omul s-a computerizat, dar sperăm că se va salva prin desăvîrșire, căci altă cale nu există.     
        Cineva mi-a spus că a citi un clopotar nu este o lectură ușoară…e adevărat că pîinea cu lapte se înghite mai ușor. Dar, dacă ești legat permanent cu iraționalul, rațiunea nu are ce spune  și îți va fi mai ușor să descifrezi totul cu sufletul.
 Într-o zi, un amic mă întreabă: ce-i cu căldura asta, nu se poate face nimic? Străbunii ziceau să temperatura nu se ridică din cauza soarelui, ci regele întunericului a făcut un foc mare sub pămînt și de acolo vine căldura.
Încercăm, întotdeauna, să aruncăm vina asupra cuiva, considerînd că doar noi nu purtăm nici o vină. Dacă Dumnezeu a decis să schimbe ceva în acest spațiu, sigur va începe de la distrugerea lumii vechi, iar startul îl va da luna plină de la sfîrșitul lunii august. Nu se poate păși în eternitate bătînd pasul pe loc. Meditați și intuiți ce are Dumnezeu în plan și, dacă nu vă opuneți schimbărilor universale, veți reuși să vă schimbați odată cu Universul.
Alexandru Ștefan