Clopotarul dacilor 143



                                             




                                               Memoria

          Învățăturile vechi ne spun că sufletul care vine pe Pămînt la întrupare începe totul de la zero. Cu această întrebare m-am adresat Civilizației Vodă, în meditația mea:
De ce ne este ștearsă memoria la naștere, ca să uităm cine am fost sau ca să fim infectați cu diferite istorii născocite de oameni?
Răspuns: voi trăiți acum într-o perioadă de timp cînd sufletele vii îi înghesuie pe acei morți ca să le ia locul.
Vreți să-mi spuneți că noi trecem prin moarte ca să uităm viața anterioară?
Cei mai mulți oameni, în mod conștient, își uită trecutul pentru ca mai puțin să lucreze asupra greșelilor comise. Își amăgesc fără responsabilitate sufletul ca să poată merge, încărcîndu-și destinul mai departe.
După cum îmi răspundeți, înțeleg că noi sîntem mai mult preocupați de căutarea locului de veci prin cimitire decît de nemurirea sufletului…așa este?
Dacă nu ați atins încă desăvîrșirea trebuie să fiți mulțumiți că moartea întinerește continuu omenirea.
Cele mai scumpe amintiri sînt legate de strămoși. Ce putem face noi, urmașii lor, pentru ei?
În primul rînd, să nu uitați că suferința lor a fost cu izbîndă pentru sufletul vostru, au fost atît de puternici căci niciodată nu au avut dorința să se răzbune pe cineva.
De ce ne disprețuiesc atît de mult străinii?
Un popor poate deveni mare și puternic numai prin ura înverșunată a străinilor. Cei ce vă disprețuiesc se vor îneca în propria otravă atunci cînd vor descoperi că nu au avut pentru ce să vă urască.
De ce oamenii își amăgesc mai mult ochiul cu o scînteie care arde numai o  singură clipă? Nu sîntem în stare, cu acești ochi fizici, să vedem valorile primordiale?
Numai prin desăvîrșirea sufletului o grămadă de oameni devine popor. Un popor bine orînduit îl va naște pe acel care va împărți la toți semenii ceea ce li se cuvine, iar el se va mulțumi cu ceea ce-i va rămîne.
Noi, trăitorii din fosta Dacia, ne-am cam cheltuit moștenirea, nu mai sînt acele virtuți pe care te poți sprijini…Doamne ferește de un necaz, te trezești că majoritatea prietenilor au dispărut.
Din Cer cădeau două picături de apă, speriate că se vor lovi de pămînt…s-au rugat lui Dumnezeu să nu sufere și au fost transformate îm fulgi de zăpadă. Prin credință, poți transforma chiar și căderea în izbînda sufletului tău.
Mulți dintre oameni, fiind preocupați de propria persoană, nu observă că, în jurul lor, mai trăiesc și alți oameni. Cum îi putem dezlega la ochi ca să nu se creadă buricul Pămîntului?
Acești ignoranți, după ce se trezesc bătrîni, cu mare plăcere se suie în spatele celor tineri ca să le reprezinte bătrînețea. Din păcate, există mulți oameni, în societatea voastră, care trăiesc asemenea unor lipitori, adică pe spatele celor ce muncesc cinstit.
De ce așa-zisele popoare mari dau sfaturi popoarelor mici despre cum trebuie apărate drepturile omului, dar vorbesc cu arma în mînă?
Cei mari au și pofte mari, o să vă educe pînă cînd nu vor mai avea nimic de luat. Supremația nu se menține cu arma, ci cu înțelepciunea.
Anul acesta vom avea primăvară sau vom intra în vară cu hainele de iarnă?
Cît vă aflați în dimensiunea timpului, el este stăpînul vremii.
Pot afla cu cine am stat de vorbă?
Sînt coordonatorul apelor din Balcani.
Astăzi ești cam zgîrcit la cuvinte…
Mai am și altceva de făcut…
Mulțumesc pentru timpul acordat.
Cu plăcere.
Alexandru Ștefan