Clopotarul dacilor 299

         

     Pe o bancă, lîngă statuia lui Decebal, stăteau doi bărbați, puțin...aghezmuiți și discutau cu înflăcărare. Unul dintre ei spune: dacă aș fi eu președintele acestei țări, aș face...și începe o înșiruire de absurdități și pură teorie, de-mi venea să-mi astup urechile. Nedumerirea și frămîntarea mea către prietenii din Civilizația Vodă:
De ce energiile grosiere – aflate într-un asemenea grad de decădere morală și spirituală – visează să ajungă la putere?
În dimensiunea voastră, totul funcționează după cum dictează banul. De aceea, cei mai mulți oameni cred că cei ce trăiesc bine datorează acest lucru faptului că se află – într-un fel sau altul – la putere și știu cum să ocolească legea.
Cum și ce avem de făcut pentru a ieși din aceste tipare?
În primul rînd, trebuie să vă croiți viața după niște principii bine stabilite. Decît să fii primul într-o haită de șacali mai bine să fii ultimul într-o haită de lupi. Dacă te urmărește frica, mai bine nu face nimic dar, dacă te-ai apucat de lucru, fă totul fără teamă. Ține minte că, nefăcînd nimic, vei pieri. Pentru a avea o gîndire liberă trebuie să-i eliberați pe toți acei pe care îi manipulați. Toate stările neechilibrate apar din cauza emoțiilor necontrolate, iar acestea sînt cauzate de faptul că sufletul nu are un plan spiritual bine stabilit.
Atunci cînd calea desăvîrșirii este aleasă corect, un suflet iluminat nu duce lipsă de nimic. Important este să găsiți meditația care separă subconștientul de logică. Numai atunci cînd corpul fizic este in totalitate relaxat conștiința se poate elibera. Ființa umană devine liniștită și se mulțumește cu ceea ce are, iar cînd sufletul atinge desăvîrșirea, primește o misiune mai înaltă.
Materia trecută prin mîinile unui inițiat va reflecta interiorul său. Oamenii care acumulează bogății peste măsură și nu își îndreaptă pașii către iluminarea sufletului vor pierde totul, la un moment dat. Materia îndeplinește rolul unei energii pentru corpul fizic pînă cînd sufletului îi cresc aripi pentru a se ridica la un alt nivel.
Sfatul nostru: cine își arde viața numai pentru a cîștiga în materie se află pe o cale greșită. Cel ce folosește materia pentru a cîștiga în spirit este un suflet fericit. Mulți doresc sa-și cunoască nivelul de evoluție și nu știu cum să facă acest lucru. Verificați săptămînal, timp de o lună de zile, în ce sînteți ancorați mai mult – în rău sau în bine și, la finele acestei perioade, faceți un bilanț.

Alexandru Ștefan