Clopotarul dacilor 377


       

  A trecut primul val al alegerilor prezidențiale. Unii sînt triumfători, alții – dezamăgiți și, vrem sau nu vrem, dar trebuie să ne implicăm în bătălia finală. Am decis, ca în meditația de astăzi, să-i rog pe prietenii din Civilizația Vodă, să ne facă o analiză referitoare la viitorul țării și al președintelui menit să ne conducă.

         Depinde ceva de noi în alegerea președintelui sau totul este predestinat?

         Matca sau, mai corect spus, Avatarul a fost dintotdeauna străjerul care a păzit țara și poporul. Ruptura dintre Avatar și popor înseamnă un drum spre nicăieri și, treptat, poporul respectiv va dispărea de pe harta lumii. România se află la o mare răscruce, oamenii au început să se simtă rușinați pentru că sînt români, iar iubirea de patrie este un sentiment pe cale de dispariție. Într-o astfel de situație, puterea poate fi preluată de oricine.

         De ce românii plecați din țară sînt convinși că ei știu cel mai bine pe cine să aleagă în fruntea țării?

         Ei sînt siguri că fac bine țării dar, de fapt, sînt complet rupți de realitate. Mulți dintre ei compară România cu țara în care trăiesc și sînt convinși că, dacă ceva nu merge bine, este exclusiv vina conducătorilor statului. Au uitat, însă, că fiecare țară are propria sa cultură, istorie și propriul nivel de evoluție. Nu sîntem toți la fel.

         Intrăm în turul doi al alegerilor prezidențiale. Care este viziunea voastră asupra viitorului președinte?

         O parte a României se află sub euforia succesului deja obținut și s-a îmbătat cu aburii succesului pe care visează să-l înregistreze. Totuși, viața este plină de surprize, iar lucrurile pot lua oricînd o altă turnură.
Străbunii acestui pămînt susțin femeia, iar experiența ne învață că, atunci cînd există o astfel de aliniere energetică, nimic nu este imposibil. Prin urmare, vor merge să voteze mai mulți oameni decît poate cineva să anticipeze.
Sfatul nostru este: dacă v-ați născut în România, gîndiți și alegeți președintele, românește.
Alexandru Ștefan