Clopotarul dacilor 114


                                 



                                            Conflictul culorilor

Mama-Pămînt ne face viața mai frumoasă prin culorile pe care le-a primit ca moștenire de la Creator. Fiecare suflet care revine pe Pămînt primește un nume primordial, ce este confirmat de sunet adică de țipătul pruncului, la naștere.
Omul, pe lîngă nume, mai este și deținătorul uneia dintre cele patru culori primordiale. Albul a născut toate culorile, de aceea are mai multe opțiuni, asemenea primei grupe de sînge. La fel cum o grupă de sînge poate fi colac salvator pentru mai multe grupe, la fel și albul poate contopi toate culorile, pentru a le împăca și a le salva de la conflictul declanșat de ființa umană. Foarte adesea, politicienii se folosesc de culori, manipulînd lumea în campaniile lor electorale. Puterea cuvîntului (sunetului) este învelită în culoare și dusă la destinație. Prin puterea pe care o dețin culorile, raționalul omului este blocat. Străbunii noștri, la întruniri importante, se îmbrăcau numai în alb, pentru a nu fi manipulați de culori. Doar familia regală avea dreptul să poarte toate culorile, care, de altfel, erau împărțite după rangul deținut în societate.
Trecerea va fi însoțită numai de alb-negru; culorile trebuie stocate și păstrate în interiorul fiecăruia. Aceste coduri – galben, portocaliu, roșu – referitoare la starea vremii și vehiculate de către televiziuni reprezintă un fel de război climateric de care bieții oameni habar nu au; prin pecetea unui asemenea cod sînt dirijate fel de fel de inundații și cataclisme controlate de către om.
Scopul fiecărui suflet de pe Pămînt este să devină un mic Dumnezeu, nu să transforme toată Creația Divină în sclavi. Acei care se consideră mai avansați decît restul lumii, din păcate, nu doresc să cunoască planul lui Dumnezeu. De aceea, este considerat periculos pentru omenire omul neevoluat, care tinde să devină regele Pământului pentru a manipula totul. Ca să ieșim din acest maraton în care este implicat omul, trebuie să părăsim cursa pentru supremație și să acordăm mai mult timp pentru zidirea sufletului.
Alexandru Ștefan