Clopotarul dacilor 300

      

      După zăpada mieilor, ploaia răsfață gingașele flori pentru ca primăvara să se simtă bine în parfumul lor. Din față și din spate, oamenii simt că îi pîndește o primejdie – se poartă un război între două civilizații. Drum lung avem de parcurs pînă la capăt și toată lumea caută un adăpost pentru a avea o minimă siguranță măcar în inima naturii. După cum se vede, nu prea avem loc de dat înapoi, trebuie să mergem și să învingem piedicile ce ne apar în calea destinului.
         Pe lîngă războiul dintre religii, mai avem parte și de o încăpățînare personală, care nu ține cont de sentimentele celor cu care socializăm și alături de care trăim. Ar fi de dorit să luăm o pauză și să-i permitem sufletului să dezamorțească situația. Oprește-te din drum și reevaluează-ți obiectivele și ambițiile. Nu încerca să obții mai mult decît este posibil. S-ar putea să fie momentul potrivit să reflectezi și să-ți revezi planurile pentru un nou obiectiv și o nouă strategie. Lucrurile bune prind rădăcini numai atunci cînd ești relaxat și bucuros de viață, important este să te protejezi pe tine și pe ceilalți de tensiuni inutile.
Dacă nu evoluează, sufletul ființei umane rămîne ca un diamant nedescoperit și, în astfel de cazuri, pui sub semnul întrebării propria ta valoare ca persoană. Pe calea  desăvîrșirii, munca susținută poate fi un preț foarte mare, dar efortul va fi răsplătit.
Trebuie să gândești că, odată cu primăvara, va veni și un succes important. Cum primăvara face pămîntul să rodească așa și gîndurile tale te vor conduce spre obiectivul pe care îl urmărești. Pe calea evoluției poți fi surprins de comorile pe care le ascunzi în sufletul tău. Nu trebuie să așteptați să vă aprecieze cineva, mai bine observați roada din sămînța pe care ați semănat-o.
În haos se trăiește cu încălțări subțiri cu care se pășește pe o gheață ce se poate sparge în orice moment al vieții. Sub fiecare punte din viața ființei umane există o primejdie. Dacă ești pe drumul cel bun o să le treci rînd pe rînd, pînă cînd Lumina îți va arăta calea adevărată. Trebuie să știi că, înainte de atingerea scopului, este necesar să îndeplinești anumite condiții spre ați mări șansele. De aici rezultă că voința își are propriile riscuri și, vrei ori nu vrei, trebuie să plătești un  preț înainte de ați primi răsplata. Norocul te păzește de cele rele numai atunci cînd ești în stare să te lepezi de infecțiile care îți distrug viața.
Am încercat, astăzi, să vă ofer cîteva sfaturi și să vă avertizez asupra necesității de-a vă lua măsuri de siguranță și de-a acționa cu prudență. Îndemnul meu este să aveți mai degrabă o strategie defensivă în tot ceea ce faceți decît să riscați să vă complicați destinul.

Alexandru Ștefan