Clopotarul dacilor 368


         



Se apropie sfîrșitul anului 2018 și se vede cu ochiul liber că cel mai înalt nivel al evoluției umane este înarmarea. Astăzi, întrebarea mea către prietenii din Civilizația Vodă este:

         Noi, ca ființe umane, mai știm să facem și altceva în afară de autodistrugere?

         Ura prevalează în toate aspectele vieții, iar Sărbătorile sînt percepute ca momente de relaxare, de deconectare de la viața reală.

         Din punctul vostru de vedere, în care realitate ne aflăm noi? Sau trăim într-o proiecție în care nu există nici un fel de viitor?

         Cît mai există oameni pe Terra înseamnă că viața mai are sens. Este adevărat că, dacă nu există evoluție spirituală, oamenii avansează în direcția materială. Te transformi în ceea ce faci mai mult…din nefericire, spiritualitatea este catalogată ca fiind ceva în plus pe lîngă materie. Creierul uman depinde în totalitate de energia corpului fizic și întotdeauna o să-i aducă omului varianta cea mai ușoară pentru el. Ca să nu ardă prea multă energie, îi oferă omului un fals liber arbitru – nu ți-ar fi mai ușor să furi decît să muncești? Cei care nu conștientizează necesitatea evoluției spirituale îi privesc pe cei ce muncesc ca pe niște fraieri. Pericolul există și la oamenii lucraholici – dacă nu evoluează spiritual, treptat, devin roboți. Din nefericire, ei sînt foarte periculoși deoarece au impresia că muncesc, dar nu sînt răsplătiți pe deplin. Astfel de oameni cad cu ușurință sub influența politicienilor care își doresc o răzbunare față de oponenți.

         În anul 2019, ce state ne-ar putea perturba liniștea?

         Rusia se așteaptă la o confruntare ce ar putea avea loc în Marea Neagră și este pregătită să pună mîna pe toată Ucraina. Moscova nu a uitat că Uniunea Sovietică s-a destrămat din cauza SUA și s-a pregătit temeinic pentru a-și lua revanșa. România și Polonia vor ieși foarte șifonate din acest conflict deoarece americanii se vor retrage. Rușii vor lupta cu armament necunoscut de către sistemele de apărare NATO, ceea ce va crea panică și haos între aliați. Dacă acest conflict nu se va putea rezolva pe cale diplomatică, Ucraina va dispărea ca stat. Ungurii vor fi de partea rușilor, sperînd că vor fi ajutați să ia o parte din Ucraina și Transilvania. Cel mai bun sfat pentru România – în acest conflict, să aibă o poziție neutră.
Alexandru Ștefan