Clopotarul dacilor 298



Fie că se apropie evenimentul importat recent și denumit Ziua Îndrăgostiților, fie că ne referim la tradiționalul nostru Dragobete, vorbim despre una și aceeași temă – Iubirea. Ne trăim viața cu viteza luminii și, în această fugă după o carieră ce ar trebui să ne asigure viitorul, ne programăm și cîteva întîlniri pentru a închega o familie. Tinerii au inventat un fel de sport: în mare viteza, sar dintr-un pat în altul, uitînd că mai există și altceva – Iubirea. Mulți folosesc sexul pentru a acoperi golul în care se află pînă cînd găsesc buzunarul care le acoperă și necesitățile materiale.
Oare cum ar fi fost dacă Eminescu s-ar fi gîndit mai mult la bani decît la dragoste? Am mai fi avut toate acele poezii care ne mîngîie sufletul? Deși aproape toată viața a trăit într-o cumplită sărăcie (din punct de vedere material) nu a abandonat niciodată dragostea, iubirea. Nu știu ce s-a întîmplat cu noi, dar nu se mai văd astăzi semne că omenirea este capabilă să iubească. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Cum este percepută iubirea la voi și de ce noi nu mai iubim asemenea înaintașilor noștri?
În dimensiunea noastră, este imposibil să exiști fără iubire. În iubire, sîntem cu toții Una cu Creatorul. Voi v-ați îndepărtat de cea mai mare și importanță esență din care ați fost creați – Iubirea. Fără iubire, nu veți obține niciodată unitatea sufletească, nu veți cunoaște compasiunea. Iubirea te face să simți și să trăiești pentru altă ființă. Fără iubire, ești un simplu bolovan și, la un moment dat, te vei transforma cu totul într-o piatră.
Împlinirea vremii, în dimensiunea voastră, se apropie. Din cele șapte miliarde de oameni care trăiesc pe Pămînt doar 10% iubesc și cunoasc cu adevărat Iubirea.
Vreți să spuneți că, la fiecare sărbătoare a Dragobetelui, se văd mai mult acei ce iubesc cu adevărat?
Există foarte mulți oameni dezamăgiți și, dacă nu se vor îneca în amarul greșelilor, au mari șanse să cunoască Iubirea. O trecere în altă dimensiune fără a cunoaște, fără a simți Iubirea este imposibilă.
Iubirea nu înseamnă neapărat să iubești un gen sau altul, este vorba despre esența iubirii care te reprezintă, care poate transforma totul în jur prin simpla sa prezență. Iubirea este mai mult irațională decît rațională, ea nu domină, nu acaparează și nu manipulează, pur și simplu, ea este.
Sfatul nostru: ca să cunoști Iubirea, urmărește ce face cel care pe tine te iubește și deschide-ți inima, poate te vei molipsi și tu.

Alexandru Ștefan