Clopotarul dacilor 243



După ce s-au terminat alegerile din România, stăm cu sufletul la gură pentru a vedea în ce direcție va merge Republica Moldova. Un vecin și, în același timp, frate prizonier la ruși nu știe și nici nu mai cunoaște drumul spre casă. În Moldova se vorbește românește, dar se gîndește rusește. După 70 de ani de zombare și de distrugere a miezului intelectual avem, astăzi, o sămînță roșie ce încă mai dă roade prin oameni precum Voronin, Dodon, sau Usatîi și care ne îndreaptă neamul spre acei ce ne-au dus ca pe niște bovine în Siberia lor. Cu aceste fămîntări și întrebări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Cu ce le-am greșit noi, rușilor, de ne fac atîta rău și încă îl fac sub pretextul binelui?
Am mai discutat despre faptul că rușii au roit din munții Carpați și ei se consideră băștinași ai acestui spațiu carpato-dunărean. Legătura de sînge dintre aceste două popoare s-a păstrat pînă în anul 1917 – mult-stimata Regina Maria a României era verișoara primară a țarului rus Nicolae. Din păcate, după asasinarea acestei mari entități – care era și avatarul Rusiei – această țară merge pe o cale greșită. Prin venirea la putere a lui Klaus Iohannis – care este cel ce s-a numit, cîndva, Regele Carol I al României – se va restabili buna relație dintre aceste două popoare. Aștrii sînt în favoarea României, unde, de  altfel, se va naște în curînd o entitate de gen masculin care va reforma întreaga omenire.
Vladimir Putin nu trebuie judecat, ci ajutat să iasă din umbra formelor ca să poată vedea întreaga realitate. Văzînd că mai există foarte puțini oameni care se țin de cuvînt, el a trecut de la vorbe la fapte, confundînd Pămîntul cu o fîntînă din care vrea sa bea apă doar el. Îl prevenim încă o dată să lase România și Republica Moldova în pace, altfel va pierde tronul și va avea un sfîrșit sumbru. O entitate înaltă va bucura întreaga omenire prin pacea pe care o va aduce. Un om rătăcit speră întotdeauna că, prin faptele sale, va deveni erou și va muri împlinit. Amețit de putere, nu ia în calcul că, de fapt, egoul fals îl duce spre pierzanie. Cînd vrei să schimbi hotarele lumii, fiecare pas trebuie cîntărit. Rușii, neavînd argumente, își măresc teritoriile cu ochii, nu cu mintea. Aceste devieri, cauzate de o poftă fără margini, vor declanșa un conflict din care cel mai mult va avea de suferit însuși poporul rus.

Alexandru Ștefan