Clopotarul dacilor 241

        


Românul își ridică ochii către cer numai atunci cînd afară tună și fulgeră, iar de libertate are nevoie doar cînd se simte prea tare călcat în picioare...oare încotro mergem? De unde atîta infecție în sufletele oamenilor...deja, sclavia, hoția și minciuna au devenit un stil de viață. Cu aceste frămîntări și întrebări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Am mai vorbit, în articolele precedente, despre faptul că informația vine din cele două emisfere ale creierului uman. Dacă creierul este supraîncărcat, emisferele nu reușesc să definească care dintre vieți este reală. Drumul spiritual este singura cale ce vă poate trezi din somnul vieții. Numai prin iluminare creierul deosebește viața adevărată de cea din somn. Sistemul vostru de învățămînt mai mult încurcă decît ajută în evoluția ființei umane. În școala noastră, în primele clase, copilul este învățat să funcționeze cu ambele mîini – ce face dreapta trebuie să facă și stînga. Partea stîngă și partea dreaptă reprezintă, de fapt, yin și yang întrupat într-un singur microcosmos. Dacă s-ar acorda importanță egală acestor două părți din întreg ați cunoaște cu adevărat capacitățile corpului fizic. Dacă inima se află în partea stîngă a corpului fizic, de ce nu le numiți adevăr și dreptate?
Dreapta vine de la dreptate, iar adevărul vine din inimă. Totul este simplu, dar această eroare a condus la dezvoltarea rapidă a părții drepte, iar adevărul a devenit stîngaci. Fiecare organ ce reprezintă stînga sau dreapta trebuie să funcționeze perfect și numai atunci cînd stînga va cunoaște perfect ce face dreapta  - dar și invers - veți putea păși în Absolut.
Cînd se vor studia profund aceste două părți ale corpului fizic veți descoperi că materia se împarte în două genuri. Energia de care aveți nevoie se află în stare latentă lîngă voi, trebuie doar împărțită în două și activată.
Vreți să spuneți că noi, dacă nu cunoaștem aceste două părți ale corpului fizic, nu putem fi împliniți chiar dacă sîntem fericiți?
Dacă toată viața voastră este doar un vis, fără să atingeți nivele concrete, puteți să visați în continuare că sînteți împliniți. Civilizația noastră este legată de omenirea de pe Pămînt, noi nu am pierdut legătura cu voi, dar voi nu vreți să ne auziți. Dacă vă permiteți să vă lăsați manipulați înseamnă că nu vă pasă în ce direcție mergeți. Treziți-vă cu adevărat căci numai atunci veți putea deosebi prostia de înțelepciune; prostia trebuie negată, iar înțelepciunea – ascultată. Partea adevărului pe care voi o numiți stînga poate fi activată și convinsă să ia parte la evoluția voastră doar prin experiența și argumentul personal. Ca să trăiești și să iubești cu adevărat viața, stînga și dreapta trebuie activate pentru a funcționa în echilibru, altfel veți trăi urît. Străduiți-vă să vă eliberați de afecțiunile care vă pun piedică în evoluția sufletului. Dacă nu ar exista nemurirea, morții s-ar întoarce înapoi, văzînd cît de mult îi plîngeți. Prostia sălășluiește numai acolo unde nu se caută înțelepciunea, iar bărbatul și femeia reprezintă oglinda părților separate.
Cît timp o parte va fi dominată de dreapta sau de stînga ființa umană se va afla în conflict cu sine însăși.

Alexandru Ștefan