Clopotarul dacilor 263De draga dimineață, am rugat soarele să o ajute pe Măria Sa, Primăvara, să se instaleze mai bine în tronul ei de regină. Pămîntul cu întreaga natură, dar și noi, oamenii, te așteptăm cu mare nerăbdare să intri la guvernarea anotimpului pe care îl moștenești. M-am tot gîndit că poate noi, cu răceala din interior, te încurcăm să revii în acest spațiu mioritic. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Este adevărat că anotimpurile depind de stările interioare ale oamenilor sau de schimbarea polilor magnetici ai Terrei?
O mare parte a schimbărilor bruște legate de anotimpuri este cauzată de unele state iresponsabile, care manipulează clima pentru a distruge economia țărilor cu care se află în conflict. Căderea spirituală a ființei umane duce la distrugerea pădurilor și a poluării catastrofale care, în final, tot în sănătatea oamenilor va lovi.
Noi, ca ființe umane, mai avem vreo șansă de-a ne dezmetici și de-a conștientiza că ne săpăm groapa cu propriile mîini?
Încercarea vină n-are...dar, se știe că, în ajunul examenelor nu poți învăța totul pentru a recupera restanțele acumulate. Statele mai avansate încearcă să acopere acest gol prin crearea unor spirale prin care face posibilă călătoria în lumile paralele, activînd bazonul-fatonul-mizonul. Actualul război dintre statele mari nu se dă pentru zăcămintele petroliere, ci pentru vulcanii ce emană, din adîncul Pămîntului, o soluție din care se produce mana. Despre această mană cerească vorbesc mai multe popoare, dar americanii și rușii au descoperit cum se produce astfel încît să poată forma un super-om. Această lavă din adîncul Pămîntului, care nu a intrat în contact cu apa, dacă este trecută printr-un reactor, se tranformă în mană dumnezeiască. Vietățile subacvatice, care trăiesc în preajma acestor vulcani și mănîncă din lava subterană, se transformă în adevărați monștri. Crimeea este cel mai bogat teritoriu ce scoate din adîncurile Pămîntului lava pe care rușii se pregătesc să o transforme în mană.
Dacă acest experiement se va transforma în realitate, odată cu creșterea puterii fizice, ființa umană își va activa și subconștientul sau vor construi un super-robot?
Dacă vor reuși și vor conștientiza ce misiune au de îndeplinit este posibil să fie în folosul omenirii. Aceste state trebuie să știe că se află în vizorul civilizațiilor mai avansate. Primii candidați ce vor fi hrăniți cu mana cerească trebuie foarte bine pregătiți. Porția de mană trebuie bine administrată, altfel pot deveni un pericol și pentru acei care i-au creat. Oamenii de știință ce lucrează asupra acestui mare proiect trebuie să fie conștienți că micul Dumnezeu pe care îl creează este precum duhul din lampa lui Aladin. Ființa umană vine din Întreg, așa că nimic nu este imposibil, important este ca sufletul să tindă spre Creația ziditoare. Prin acești mici dumnezei ființa umană poate păși, cu siguranță, mai ușor spre dimensiunile mai avansate. Sfatul nostru este ca aceste descoperiri să nu fie îndreptate împotriva semenilor voștri pentru a nu fi blocate de către cei ce veghează asupra voastră.

Alexandru Ștefan