Clopotarul dacilor 357




A trecut ceva vreme de cînd nu am mai scris nimic aici, dar cred că acel care caută desăvîrșirea înțelege și are răbdare. În rațiune, totul se planifică, dar, cu iraționalul este mai dificil căci trebuie să călătorești pe drumuri ce nu se află pe harta acestei lumi. Poți să călătorești pe aripile altora, dar este imposibil să zbori cu ele.
         Pentru a înțelege și a privi căile desăvîrșirii de la un nivel înalt trebuie ca, în primul rînd, să atingi tu acel nivel. Altfel, egoul tău va învăța numai să primească, fără a oferi nimic în schimb. O moștenire primită nu reprezintă o avere obținută prin muncă, darurile nemeritate hrănesc mai mult egoul fals. Dacă un suflet, încă din fragedă copilărie, vorbește și caută numai lucruri scumpe, se va transforma, cu timpul, într-un aspirator ce va înghiți toți banii cîștigați de părinți. Este o mare greșeală ca părinții să transforme copiii în bijuterii materiale. După ce părinții nu vor mai fi în stare să-i ajute, vor deveni niște ființe neputincioase. Nu le aduceți pește, în fiecare zi, ci învățați-i să pescuiască și atunci vor reuși să supraviețuiască. Trăim într-o lume nesigură, fără a privi spre viitor, totul se vrea acum și repede.
Avem nevoie de o resetare pentru a ne întoarce spre originile neamului, pentru a construi o lume adevărată. Trebuie să ne trezim intuiția ca să nu repetăm greșelile din trecut. Trăim între doi dragoni, care se luptă între ei, tot timpul. Dacă Iranul va fi atacat, multe se vor da peste cap. Noi, ca țară, trebuie să ne înțelegem bine cu toate părțile aflate în conflict. România trece prin portalul schimbărilor și, în fruntea țării, vor veni oameni noi, se va da o luptă între Prezent și Trecut. Din această luptă, va ieși învingător Prezentul fiindcă Trecutul este depășit de situația în care ne aflăm. Viitorului i se pare că vede în ansamblu toată situația și privește spre Trecut și Prezent cu dispreț. Orice s-ar întîmpla, soarele va răsări din nou ca să alunge întunericul ce vrea să pătrundă în inimile noastre. Important este să nu uiți să zîmbești mai des căci toate energiile rele se îndreaptă spre o față tristă.
Alexandru Ștefan