Clopotarul dacilor 385


         


Observăm cu ușurință, în ultima vreme, tendința generală ca, atunci cînd se întîmplă o nenorocire, să fie învinuit poporul de unde a venit necazul. Subit, toată lumea uită de drepturile omului, de faptul că sîntem cu toții frați si fiecare țară  încearcă să se ascundă sub…plapuma națională. Astăzi, întrebarea mea către prietenii din Civilizația Vodă este:

         De ce se încearcă ștergerea patriotismului și a demnității naționale, din inimile, sufletele și mințile noastre?

         Un popor care-și cunoaște, iubește și chiar venerează strămoșii este imposibil de îngenuncheat. România s-a format, ca stat, pe o vatră puternică, țara era frumos numită Mamă și fiecare cetățean era pregătit oricînd să-și dea bucuros viața pentru ea. Pe străinii care încearcă să ne transforme în zombi nu-i interesează cetățenii acestei țari, ci pămîntul cu toate bogățiile sale. Dacă românii nu se vor trezi în viitorul foarte apropiat, acest frumos tărîm românesc va fi ocupat de străini pînă în anul 2050, iar românii vor deveni minoritari.

Mai există, în această țară, oameni care gîndesc românește?

         Puțini, dar mai sînt patrioți, iar ei trebuie să aducă în fața poporului o idee națională, care să  rezoneze cu pulsul țării și astfel să fie îmbrățișată de toți acei ce și-au pierdut încrederea în viitorul neamului.

De ce politicianul de astăzi este atît de prost pregătit pentru a guverna, pentru a conduce acest stat?

         Pentru că țara și-a pierdut femeile înțelepte. Fiecare politician are acasă o femeie, care, de fapt, ia decizii în locul lui. Într-un fel, se poate spune că România este furată la îndemnul femeilor, care vor să trăiască în lux, vor totul si vor acum. Cînd un bărbat merge zilnic acasă și aude aceeași partitură de la partenera sa de viață - despre ce au alții, ce fac alții, cum fac alții etc. la un moment dat, devine hoț, pentru a avea acces instant la acel stil de viață, care i se cere. Competiția lipsită de sens și invidia distrug această națiune. Mulți dintre cei aflați la putere au contracte cu statul prin inter-puși, fie rude fie amante etc. Toți încearcă să profite la maximum de ceea ce au astăzi, să se îndestuleze, să acumuleze cît mai multă materie. Viitorul acestei nații nu contează pentru ei. Poate că, dintr-un punct de vedere, în viața aceasta,  le va fi bine. Dar, cum totul se plătește, în existența următoare, vor plăti cu vîrf și îndesat pentru ceea ce fac acum.

Sfatul nostru este: nu vă lăsați amăgiți de lozincile politicienilor, ci priviți și analizați faptele lor!

Alexandru Ștefan