Clopotarul dacilor 384


       




  Noi, românii, avem o trăsătură de caracter nu tocmai frumoasă, de care se folosesc străinii de acest neam, dar și politicienii autohtoni. Cînd românul prinde ură pe cineva, i se pot aduce și stelele de pe cer…el nu cedează, nu mai vede altceva și se aliază cu oricine pentru a-și atinge scopul – răzbunarea. De obicei, într-o astfel de luptă pierd ambii români și cîștigă străinul. Cu aceste frămîntări m-am adresat prietenilor mei din Civilizația Vodă.

         Părerea mea este că politica de dezbinare a poporului român vine din afara țării. Ce scop urmăresc străinii, ce plan au ei și ce putem face noi, ca popor, pentru a fi din nou stăpîni la noi acasă?

         Omul care nu știe ce înseamnă libertatea va spune că ceea ce i se comunică sînt doar aberații și că, de fapt, el face ce vrea și este liber să circule oriunde dorește. Cel căruia i se ia pîinea întreagă și i se aruncă o coajă va vedea numai resturile primite. Un popor care are coloană vertebrală nu-și cedează resursele, nu le vinde, nu le înstrăinează. Dacă strămoșii voștri ar fi procedat astfel, in ce fel de țară ați fi trăit voi, astăzi? Această țară are resurse umane, dar voi sînteți concentrați asupra vedetelor și nu-i observați pe cei adevărați, care vă pot scoate din ghearele ciocoilor.

         De ce Marea Britanie a vrut să iasă, cu orice preț, din Uniunea Europeană?

         Acest stat își urmărește numai interesele personale, restul nu contează. Cînd nu mai are nimic de cîștigat, pleacă. Există un conflict între Berlin și Londra, englezii nu au reușit să se împace cu gîndul că nu ei conduc Europa. Au fost siguri că, în planul de globalizare, ei vor fi vioara întîi dar, cînd au înțeles că globalizarea a eșuat sau este pe cale de-a eșua, s-au retras. Țările care încă mai cred în acest plan fantomă își vor pierde în totalitate suveranitatea.
Sfatul nostru: împăcați-vă între voi, cei de același neam, nu vă mai războiți și, după ce veți face pace, veți vedea într-adevăr, cine vă sapă.

Alexandru Ștefan