Colpotarul dacilor 383


       


O veche legendă ne povestește cum a fost pețită mama lui Zalmoxe: era fiica regelui Orion, se numea Agripina, era de o frumusețe rară și avea un suflet deosebit – întreaga Dacie se mîndrea cu ea. La Sărbătoarea Soarelui, s-a anunțat că Agripina se va mărita numai cu acel ce va veni cu Lumina de Sus. Mulți feciori și prinți și-au încercat norocul, dar Agripina a așteptat…și, într-o bună zi, cel așteptat a și apărut. Un Făt Frumos învelit într-o flacără violet pășea cu capul sus spre palat și a fost întîmpinat de cea ce-l aștepta de multă vreme. La intrarea în palat, se aflau cele mai frumoase fecioare și una dintre ele a căzut în genunchi, rugîndu-l s-o ia pe ea de soție. Fiul Cerului a ridicat-o cu blîndețe și i s-a adresat: tu îți dorești doar un bărbat cu care să trăiești, însă Agripina așteaptă ca Lumina din mine să coboare în pîntecele ei. Prin această lumină, acest popor va moșteni nemurirea.
Întrebarea mea către prietenii din Civilizația Vodă:

Este adevărat că evoluția pămîntenilor depinde în totalitate de nivelul spiritual al femeii?

         În totalitate – nu, dar, în proporție de 60% - da. Ridicarea omenirii din mocirla vremii se va face numai prin trezirea femeii. Un bărbat care nu-și cunoaște în profunzime partea feminină din el nu poate accesa nivelurile ce deschid calea spre desăvîrșirea sufletului. La fel este și în cazul femeii – fără acest echilibru nu poate accesa informațiile de care este legată întreaga evoluție. Omenirea a căzut în cea mai joasă nișă energetică, unde totul se măsoară cu rațiunea. În această nișă energetică, spiritualitatea este percepută ca ceva în plus peste bogăția materială deja dobîndită. De pildă, o femeie care se ocupă întreaga viață cu prostituția, ia calea bisericii în ultima parte a vieții.

A fi mai bun și a iubi oamenii constituie prima condiție divină pentru a putea păși pe calea desăvîrșirii sufletului. A fi desăvîrșit înseamnă a circula fără viză prin tot Universul căci ființa ce atinge desăvîrșirea este acasă în orice dimensiune a Universului.

Popoarele care au moștenit șamanismul au ghizi spirituali ce comunică cu semenii lor numai în dimensiunea dintre Pămînt și vămile Cerului. De aceste vămi pot trece doar inițiații care știu să intre în starea de veghe prin activarea glandei pineale, care schimbă altitudinea imaginației interioare ce transformă energiile subtile din alte dimensiuni în realitate. Pregătirea și ieșirea din această nișă este posibilă dacă treceți de la rațiune la irațional. Prima condiție este să înțelegeți și să acceptați faptul că nu știți nimic, apoi să vă îndepărtați de energiile care vă hrănesc egoul fals. Dacă vă seduce ideea de a demonstra cu orice preț că ați atins desăvîrșirea înseamnă că vă aflați pe o cale greșită care, de fapt, vă alimentează numai egoul și vă îndepărtează de Adevăr.

Sfatul nostru este: căutați drumul și treptele prin care s-au desăvîrșit străbunii voștri, căile necunoscute duc sufletul spre pierzanie.

Alexandru Ștefan