Clopotarul dacilor 386


        





Am ajuns în anul 2020 și aflăm că, în multe sate din România, nu se mai nasc copii. De ce? Există trei categorii de oameni care nu-și doresc copii. Prima categorie – vede copilul ca pe o povară. Din cea de-a doua categorie fac parte cei care nu pot avea copii din motive de sănătate. A treia categorie este reprezentată de oamenii care nu iubesc și chiar nu suportă copiii. Cu aceste gînduri și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.

Ce se întîmplă cu această bruscă scădere a natalității în țara noastră? Cum se poate remedia această situație?

         Acei care percep copilul ca pe un obstacol în viață sînt oameni egoiști, care trăiesc numai pentru propria plăcere. Iubirea este motorul pentru revenirea sufletului în acest spațiu, iar frica și nesiguranța mamelor împiedică sufletul să se întrupeze pe Pămînt. Din păcate, foarte mulți copii suferă din cauza lipsei de iubire din partea părinților. În adîncul sufletului, fiecare ființă umană caută un răspuns pentru ceea ce i se întîmplă și, cu siguranță, copiii se întreabă: de ce părinții sînt atît de reci cu mine? La rîndul lor, părinții încearcă să se cunoască pe ei înșiși și să înțeleagă din ce motiv nu reușesc să-și iubească propriul copil. 

Trebuie să știți că viața pe care o trăiți acum este o consecință a existenței anterioare și, uneori, aveți unele plăți de făcut adică trebuie să traversați anumite experiențe, pentru a vă putea elibera de trecut și pentru a evolua. Dacă, în viața anterioară, ați avut un dușman cu care nu v-ați împăcat, este posibil să vă fie trimis ca fiu/fiică. Într-o astfel de situație, apropierea sufletească este dificilă deoarece memoria sufletului păstrează durerea pricinuită cîndva de persoana respectivă. Unele femei simt nevoia de-a întrerupe sarcina și atunci apare o luptă crîncenă între cel care vrea să se întrupeze și cei care ar trebui să-i fie părinți. Unii dintre acești copii reușesc să se ridice pe cele mai înalte trepte ale societății și atunci devin o pradă sigură pentru cei care i-au urît toată viața. Un astfel de suflet nu cunoaște iubirea, nu reușește să simtă nimic, să aibă emoții sau sentimente, ci doar impulsuri de moment, iar intuiția este înlocuită de instinct. Din păcate, multe state sînt conduse, la ora actuală, de astfel de oameni, iar ei sînt înconjurați de persoane care le alimentează, fără întrerupere, egoul fals.

În legătură cu experiențele prin care treceți - există încă multe taine pentru ființa umană, dar iubirea și iertarea sînt soluții universale pentru a îndrepta lucrurile într-o direcție pozitivă.
O societate care vrea cu adevărat să evolueze trebuie să se bazeze pe tînăra generație. Un stat care nu investește în copii va deveni un stat eșuat.

Sfatul nostru: învingeți frica și umpleți spațiul cu iubire!
Alexandru Ștefan