Clopotarul dacilor 120



                

Adevărul este Dumnezeu

        Oamenii primordiali s-au împărțit între răi și buni, prin consecința unei alegeri lăuntrice. O parte a omenirii a ales calea adevărului, o altă parte - ce credea numai în moarte - a ales calea înșelăciunii. De aici a apărut vorba cînd se pornește binele la drum, răul îl însoțește peste tot. Nemuritorilor le-a venit în ajutor Moșul, care l-a eliberat pe Zalmoxe din roata nașterii și a morții. L-a binecuvîntat ca ales al Său pe Pămînt și l-a îndemnat să fie vrednic ca să-i aducă pe acei adevărați în împărăția Sa. Mare supărare a fost în tăbăra răilor căci Dumnezeu nu a vrut să stea cu ei de vorbă. Au strigat cu glas tare că răul pe care îl reprezintă ei constituie de fapt condiția primordială a libertății ființei umane - cerem și noi o apreciere prin judecata Divină ca să ne simțim egali cu semenii din tabăra opusă. Prima și ultima dată s-a oprit Dumnezeu din drumul Său și le-a vorbit acelora răi: calea pe care ați ales-o nu este de la Mine, iar acel care o să vă judece nu este din Împărăția Mea. Prin Creația Mea ați moștenit nemurirea și liberul arbitru, vreți să fiți ai Mei, dar semănați cu altcineva. Din momentul cînd ați început a face rău cu premeditare acelora ce seamănă cu Mine ați devenit slugile întunericului. Numai acel care v-a învățat să faceți rău vă poate aprecia lucrarea. Răul, în esența Mea Divină, nu are loc adică nici nu a existat. Cînd veți plînge împreună cu acel ce are necazuri să știți că aveți puterea și credința de-a vă lepăda de cel rău. Dacă nu vă dezmeticiți, veți deveni oaspeți permanenți în casa răului. Adevărul și bunătatea reprezintă drumul ce deschide porțile Cerului. Victoria Binelui va transforma și înnoi în totalitate sufletele care au rîvnit către Adevăr. Acel adevărat va cîștiga, iar acel rău va păgubi.
        Cu aceste cuvinte, Dumnezeu s-a îndepărtat de cele două tabere. Acum, la împlinirea vremii, mi se pare că formăm cu toții o singură tabără – a răului. Astăzi, răul a devenit o normalitate, cînd vedem pe cineva zîmbind ni se pare că este de pe altă planetă. În ochii oamenilor se observă o dorință de vărsare de sînge…acum au și o zacuscă – pe Traian Băsescu. Sîntem în fruntea lumii în ceea ce privește uciderea conducătorilor, băgați de seamă că, săpînd groapa cuiva, puteți cădea voi.
        Acum, la împlinirea vremii, cînd nimeni nu știe prin ce situații extreme putem trece, nu avem președinte și, cu siguranță, putem deveni o pradă ușoară pentru străini.
Alexandru Ștefan