Clopotarul dacilor 153





Încălecați de materie, trecem cu toții prin umilința timpului, cu gîndul și credința că vom deveni mai buni. Nevoile și discordanța dintre oameni ne determină să ne îndepărtăm unii de alții pentru ca apoi să căutăm, cu disperare, o cale de-a ne apropia din nou. Cu aceste gînduri m-am adresat, în meditația mea, către Civilizația Vodă.
De ce majoritatea dușmăniilor dintre oameni apar din cauza geloziei sau a datoriilor?
Dacă cineva te urăște din cauza datoriilor, dă-i totul, dar nu trăi niciodată lîngă el fiindcă mîine te va urî pentru că ești fericit. De acel ce emană otravă din cauza geloziei îndepărtează-te ca să nu te atragă în nebunia sa. Fiecare om care poartă în suflet un gînd ascuns crede că îl poate amăgi chiar și pe Dumnezeu. Majoritatea acestor indivizi se comportă ca acest nefericit om despre care vreau să-ți povestesc: în mijlocul oceanului, un rătăcit îl ruga disperat pe Dumnezeu să-i salveze viața și valiza cu bani. Cînd L-a văzut pe Dumnezeu venind, a spus: nu am cuvinte să-Ți mulțumesc, Doamne. Păcat că banii nu sînt  la bancă, căci m-aș împărți cu dobînda.
De cînd și cum a început evoluția sufletului pentru a se împărți  în trei părți egale pentru a evolua în alte dimensiuni?
După cum știți, oamenii de pe tărîmul vostru s-au numit geți, traci și daci. O parte a sufletului, care evolua pe Mama Geea purta numele de get. A doua parte, ce evolua în peșteri avea numele de traci, adică tari ca piatra în credință. Cea de-a treia parte, ce atingea desăvîrșirea purta numele de dac adică duh-arian-curat.
Aceste suflete de pe Pămînt mai au posibilitatea să atingă aceste trei dimensiuni necesare pentru a cunoaște lumile paralele?
Dacă omul își trăiește viața, pășind pe Pămînt cu crucea în sîn și bărdița la brîu, duhul din el va sta mult și bine în formă latentă. Încercarea de a cunoaște lumile paralele fiind, în același timp, înger și demon este imposibilă. Nu inventați nimic nou, drumul străbunilor voștri a fost și rămîne perfect. Prima treaptă – cunoaște pămîntul ca să intri în armonie cu natura. Pe Pămînt, încearcă să găsești poarta prin care sufletul, ghidat de duh, își croiește drumul către Eternitate.
După ce criterii poate să trăiască un suflet în afara timpului?
Mulți cred și gîndesc că pot să trăiască fără nici un efort în Eternitate. Pentru a trăi într-un loc unde nu există moarte trebuie, în primul rînd, să devii un suflet care naște, permanent, idei noi. Dacă nu ești capabil de așa ceva trebuie să fii gata să îndeplinești ideile altor suflete. Criteriile după care pot fi apreciate entitățile înalte sînt foarte simple. În timpul foametei sau al secetei, un om evoluat trece, treptat, de la mîncarea fizică la cea cu lumină, în timp ce, acel nedesăvîrșit devine mai periculos decît animalul.
Vreți să spuneți că toate aceste întîmplări neplăcute de pe Pămînt sînt dirijate de Sus?
Entitățile din lumile evoluate nu se ocupă de crearea unor greutăți artificiale. Aveți, pe Pămînt, destui maeștri în această direcție. Noi sîntem observatori, nu avem dreptul să intervenim în cursul evoluției voastre. Adevărul este că povara greutăților din lume este ca o sită cerească care îi separă pe acei răi de acei buni. Se știe că desăvîrșirea nu se atinge cu ușurință și, de multe ori, se dobîndește prin chin și suferință.
S-a întîmplat vreodată să interveniți în destinul oamenilor de pe Pămînt?
Da, în cel de-al doilea război mondial, dar numai ca să vă oprim din atîta vărsare de sînge.
Dacă aș îndrăzni să vă rog să interveniți și pentru noi, cei ce trăim acum pe Pămînt, ați face-o?
Încercarea vină n-are, îți apreciem îndrăzneala de a vorbi cu noi.
Alexandru Ștefan