Clopotarul dacilor 253






Primind mai multe întrebări de la cititorii blogului, am decis ca aceste întrebări să le adresez, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Cum să ne rugăm corect și care dintre sfinți are mai mare prioritate în fața lui Dumnezeu?
Oameni care întreabă așa ceva cred în existența Creatorului, dar nu și în Dumnezeu. Concepția ființei umane de a percepe  credința este identică cu modul în care sînt construite ierarhiile pe Pămînt  - rege sau președinte de țară. Dumnezeu are trei calități pe care nimeni din Univers nu le deține:
1.    Ceea ce există în Univers este numai El.
2.    Reprezintă întreaga putere.
3.    Știe și vede totul.
Oamenii cred mai mult în ierarhiile care, după părerea lor, îl reprezintă pe Dumnezeu. Concentrînd și îndreptînd rugăciunile voastre către alte ierarhii, ocolind Creatorul, se produce o mare risipă a energiilor sufletești. Creatorul este liber de Creația lui și se află în afara timpului și a materiei.
Mulți pămînteni o venerează pe fecioara Maria. Deține ea aceste calități? Cum ne lămuriți acest fenomen?
Dacă Divinitatea este în afara timpului și a materiei înseamnă că nu poate veni în trup, ci doar în duh, de aceea i se spune fecioară. Adică nu este posibil ca o pămînteancă să cuprindă în pîntecele ei ceea ce nu poate cuprinde întregul Univers. Așa vedeți voi lucrurile deoarece nu le puteți înțelege. Duhul a însuflețit totul, dar nu s-a legat de nimic, iar ceea ce se naște din Creația Lui i se aseamănă și se numește Dumnezeire. Această entitate, pe care voi o numiți maica Domnului era numită, cîndva - Diana, Demetra, Isis etc, dar nici una dintre ele nu a deținut calitățile Creatorului. Au existat și există entități prin care lucrează Dumnezeu, dar ele nu trebuie să pretindă la nimic mai mult decît alții. Rugăciunea adevărată trebuie să fie îndreptată numai către El, intermediarii se folosesc doar de bunurile voastre materiale. Sub pretextul că se vinde totul pentru a se face lăcaș în Ceruri au apărut pe Pămînt mai multe biserici decît stele pe cer. În dimensiunea noastră, ghizii spirituali au misiunea de-a veghea asupra legăturii sufletului cu Divinitatea și această conexiune trebuie făcută fără intermediari. Pămîntul și întreaga omenire vor ajunge într-un punct favorabil pentru sufletul ființei umane. Cei care au rîvnit la desăvîrșire trebuie să-și mărească starea de veghe pentru a-și glorifica visul așteptat de mii de ani. Mulți dintre voi s-au maturizat spiritual și multe religii se vor prăbuși. Este foarte important ca, în momentul reîntîlnirii cu părinții primordiali, să fiți liberi de influența intermediarilor și a celor care vă manipulează destinul.

Alexandru Ștefan