Clopotarul dacilor 346





Am ajuns în anul 2018, iar timpul își vede de drumul său…indiferent ce misiune are, fiecare suflet va ieși din timp, la oprirea ce-i este predestinată. Cu sau fără bani, timpul ne duce, necondiționat, în calea destinului, pentru a ne trăi viața din plin. Astăzi, întrebarea mea către prietenii din Civilizația Vodă, este: 
Este posibil ca omul să îmbătrînească deoarece își cheltuie timpul numai pentru a cîștiga bani? Rugămintea mea să ne faceți o prognoză financiară pentru cîțiva ani ca să știm ce ne așteaptă și să ne putem pregăti pentru a supraviețui pe valurile timpului. 
Omenirea se teme mai mult de moarte decît de foamete, război sau calamități naturale. În dimensiunea voastră, a apărut, relativ recent, moneda digitală Bitcoin, care s-a înrădăcinat deja puternic. Și-a luat zborul în anul 2010 cu valoarea de 0,1 dolari, în 2011 valora un dolar, în 2012 – 10 dolari, în 2013 – 100 de dolari. Din acel moment, valoarea monedei Bitcoin s-a ridicat de 10 ori în doi ani, atingînd valoarea de 1000 de dolari, în 2015. Luînd în considerație faptul că, în 2017, valoarea sa a atins 10.000 de dolari, este posibil ca, în 2019, să valoreze 100.000 de dolari și, în 2021, să atingă nivelul de un milion de dolari. Din anul 2021, dolarul va dispărea și toate plățile se vor efectua anonim cu moneda digitală Bitcoin. În prezent, în rotația financiară există aproximativ 20 de milioane de Bitcoin. Bogații nu se vor împărți cu cei care au bani puțini, așadar, bogații vor deveni mai bogați, iar săracii vor rămîne numai cu sărăcia. 
Oamenii vor mai avea ceva de spus prin revolte sociale sau se vor resemna? 
Pînă în anul 2021, bogații se vor retrage în cetăți subterane, unde nimeni nu întreabă de unde provin banii. Totul va fi robotizat. Guvernele nu vor mai fi capabile să adune impozite deoarece acest Bitcoin este imposibil de controlat. În primă fază, guvernele vor încerca să cumpere Bitcoin, dar cei care se ocupă de această operațiune vor fura toți banii. Cererea mare de Bitcoin va face ca valoarea sa să atingă cote uriașe. Pe români îi sfătuim să analizeze acțiunile Chinei, Indiei și Rusiei – aceste state exclud în totalitate tranzacțiile cu dolari. Repetăm: plata cu Bitcoin se face anonim, nimeni nu cunoaște căile de transfer, nimeni nu poate să urmărească ce și de unde vine și încotro se transferă. Vă așteaptă, din păcate, un haos economic. Singurele lucruri care vor mai avea valoare vor fi pămîntul și metalele  prețioase. În dimensiunea voastră, nu există o putere care să le stea în cale, dar se vor implica alte civilizații pentru a vă ajuta. Nu vindeți pămîntul căci, din 2019, o bucățică de pămînt va costa o avere. Transformați hîrtiile care se numesc bani în lucruri de valoare. 
Alexandru Ștefan