Scopurile Asociatiei TEZAURUL DACIEI


            Asociaţia Tezaurul Daciei a fost înfiinţată cu scopul de a reînvia şi conserva obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti. Considerăm că adevăratul tezaur al Daciei a fost şi a rămas omul. Supus revoluţiei tehnologice, omul de astăzi are tendinţa de a se îndepărta de ceea ce este autentic, de a înlocui ceea ce este etern cu ceva efemer. Pentru a echilibra această balanţă, am elaborat un program de educaţie prenatală – educaţia copilului de la zămislire, din pîntecele mamei. Copiii ce se nasc după ce au primit aceste învăţături în timpul sarcinii vor fi mai puţin vulnerabili în faţa influenţelor negative, indiferent la ce domeniu am face referire. Pentru ca acest program să fie desăvîrşit, ar trebui să se finalizeze cu naşterea în apă.
De asemenea, intenţionăm să construim un lanţ de centre dacice – sate şi cetăţi – în cadrul cărora să fie transmise învăţăturile lăsate de înaintaşii noştri şi ascunse, în mare măsură, în folclor.  
Cea mai importantă acţiune a Asociaţiei TEZAURUL DACIEI este ZIUA DACIEI. Ideea de-a organiza acest eveniment aparţine membrilor asociaţie, care s-au inspirat din volumul „Pe urmele lui Zalmoxe. Carpatia”, al scriitorului roman de origine basarabeană, Alexandru Ştefan, care este şi preşedinte de onoare al Asociaţiei. În volumul menţionat, sărbătoarea avea loc la data de 23 septembrie – zi a echilibrului – când se petrecea şi încoronarea regelui.
Din anul 2006, Ziua Daciei este sărbătorită în Basarabia, iar numărul mare al participanţilor – localnici şi oaspeţi din România, Ucraina, Macedonia şi Grecia – ne-a determinat să mergem înainte. Scopul acestei manifestări este reînvierea şi conservarea obiceiurilor şi tradiţiilor strămoşeşti. De aceea, Ziua Daciei este sărbătorită într-un cadru natural, departe de tumultul marilor oraşe.