Clopotarul dacilor - 81

                            

                                  Lupta dintre eu sînt și alter ego

Pentru ca ființa umană să nu se împiedice zilnic în dualitate, trebuie să intuiască planul Divinității și să înceapă să făurească o altă lume, în care există numai Adevăr. Primul lucru pe care trebuie să-l conștientizăm este că toate sufletele de pe Pămînt alcătuiesc esența unui suflet mare. Viața de pe Pămînt crește ca o răsadă în gradina Divină, avînd conștiința Divină, care se ghidează după voința de a iubi, voința de a dărui, voința de a cunoaște și voința de a crea. Zalmoxe le spunea dacilor: dacă ochii voștri nu pot vedea bine, nici vîrful muntelui, atunci nu vă grăbiți să vă ridicați artificial la Cer, ci îndreptați-vă privirea în interior și acolo veți descoperi totul.  
Prima comoară pe care omul o descoperă în interiorul său este Adevărul, pe temelia căruia prind viață toate gîndurile care iau formă. Îndreptarea privirii spre interior îl apără pe om de influența haosului. Ca să găsiți ceea ce căutați, îndreptați-vă gîndul, prin meditație, spre valorile strămoșilor, la care temelia pe care au pășit spre Cer a fost NEMURIREA. Mulți se întreabă ce-i cu acest interior și ce am de făcut vorbind singur cu mine?
Într-o zi, eu sînt îl face prost pe alter ego…în zilele următoare, alter ego îl prinde pe eu sînt cu o prostie…și această luptă continuă la nesfîrșit. Prin ciocnirea cu alter ego, ființa umană intră în armonie cu Creația Divină, unde controlul îl preia Adevărul și, din acel moment, egoul începe să dispară.    
Cînd se plămădește un gînd măreț în interior, cu ajutorul Adevărului, omul se pregătește să-l aducă la realitate dumnezeiește și, de aici, începe ridicarea omului spre Cer prin faptele sale Divine. Omul își modelează gîndul prin puterea voinței, iar lumina devine o scară între Cer și Pămînt, îndemnînd sufletul să devină o conștiință superioară. Logica se conectează la raza cunoașterii, corpul astral încheagă devotamentul către ideea înaltă, energia vitală susține voința de a cerceta treptele înalte.
Alexandru Ștefan