Clopotarul dacilor 144




                                                   IADUL 


Meditație și intrare în contact cu Civilizația Vodă, la ora 5.45, ora României

De ce nu dormi?
Așteptam de la cineva un ajutor, nu numai sfaturi.
Cu ce te pot ajuta?
Simt în suflet o responsabilitate față de acei pe care-i iubesc și nu mă ajunge capul cum să-i ajut.
Dacă vrei să scapi de această povară, urăște-i și o să-ți fie mai ușor…sigur că glumesc.
În această dimensiune se mai spune că în orice glumă este și un pic de adevăr…ceva îmi scapă?
Pe calea desăvîrșirii sînt multe capcane. Dacă apar multe pietre mari pe drum, le vei da la o parte cu suflete mari, pietrele mici rămîn celor nemulțumiți, care le vor arunca în tine. Cei care conștientizează că viața pe care o trăiesc o datorează lui Dumnezeu, iar creșterea spirituală, celui care-i învață, se vor ridica din orice mocirlă și vor dobîndi, cu siguranță, fructul nemuririi.
Cei mai mulți oameni de pe Pămînt își cheltuie toată viața pentru a se face cunoscuți lumii dar, pînă la capăt, tot singuri și nefericiți rămîn…cu ce îi putem ajuta?
Acei care izbutesc să demonstreze lumii că prostia lor este, de fapt, o mare glorie devin și mai nefericiți cînd descoperă că lumea este mai proastă decît ei.
De ce majoritatea oamenilor care pierd lupta vor să se împace cu orice preț după înfrîngere și nu înainte de luptă?
Întotdeauna vei avea prioritate în fața celui care nu a vrut să te înțeleagă fiindcă el nu cunoaște pacea și este învățat numai să lupte, dar și pentru ce luptă habar nu are.
Cum să găsim timp să ne desăvîrșim cînd trebuie să mai și muncim?

Cînd cauți cu adevărat desăvîrșirea sufletului, timpul tău devine nelimitat. Căutînd în materie, timpul tău este pentru oricine și orice adică devine lung și plin de fapte goale și foarte scurt cînd nu ai ce-ti aminti.
Ce putem face pentru a ieși din capcana minciunii?
Lumea voastră este preocupată mai mult de a-l prinde și a-l pedepsi pe mincinos decît datoria de a dezminți minciuna. Omul adevărat, spunînd adevărul, își face mai mulți dușmani decît mincinosul spunînd minciuni toată viața. Viața trebuie considerată un dar care nu dă nimic, ci doar împrumută. Dacă împrumutul se cheltuiește pe nimicuri nu vei dobîndi nimic.
Totuși, ce facem cu acei pe care-i iubim?
Gîndul nemuririi trebuie pus în fața destinului și porniți cu el la drum, numai pe calea nemuririi puteți întîlni suflete care iubesc etern. La strigăt, iubirea nu reacționează și nici nu pornește la drum, ea vine în întîmpinare, niciodată la întîmplare.
Avem o categorie de oameni, în țara aceasta, care trăiește ca o omidă – pe spatele acestui popor…îi întîlnești și îi vezi pe la toate mesele Europei, adică obraznicul mănîncă praznicul dar, pînă la capăt, o țară întreagă plătește cu obrazul. Îi putem cumva ajuta sau este o pleavă care disprae, cu timpul?
Cei mai mulți, din această categorie de oameni, au numai puterea de a se înfrîna pe sine. Odată ce pornesc în lumea mare, sufletul lor iese din frîu și privesc lumea ca pe o recoltă. Nimeni nu-și dorește să înfrunte bestia din interiorul său pentru că nu le ajunge un gînd măreț ca să-i scoată din gaura în care au căzut. Se adună împreună ca să nu se înțeleagă niciodată.
Convingerea, frica, lăcomia – toate au devenit discipline…cum putem învinge egoul, cînd și el a devenit disciplină?
Există lumini care, treptat, devin stele. Nu vă ghidați după licurici, creșteți și, din mijlocul vostru, se va ridica un conducător care vă va garanta disciplina. În iadul vostru, fiecare arde la focul păcatelor sale. Cei ce au pielea mai subțire simt mai repede, iar acei cu pielea groasă simt mai tîrziu.
Mulțumesc.
Cu plăcere.
Alexandru Ștefan