Clopotarul dacilor 148Contact cu Civilizația Vodă, vineri, ora 6.30, ora României

Dacă îmi permiteți, putem să discutăm mai pe larg despre cele trei dimensiuni ale sufletului?
Toate dimensiunile sufletului stau la dispoziția întregului.
Îmi vine cam greu să pătrund în dimensiunea acestei trinități a sufletului, dar încerc să nu implic logica. Deci, întrebarea mea este: cum să pătrundem în aceste dimensiuni pentru a ne recupera restanțele sufletului din lumile paralele?
Sfînta Treime este un reper primordial pentru suflet. Trei în una și unul în trei reprezintă femininul și masculinul. Partea feminină s-a ghidat de trei coduri pentru accesarea celor trei dimensiuni – Speranța activează Credința, iar Iubirea atrage toate părțile sufletului în dimensiunea unde coboară sufletul. Pentru partea masculină este puțin mai dificil fiindcă prima parte, care se numea Mamă, a fost schimbată, treptat, în Tată. Acest cuvînt îi conduce pe bărbați în mai multe direcții întrucît are mai multe sensuri. A doua parte a fost numită Lumină și este de mai multe categorii – sacră și de zi. Duhul încă necunoscut este greu de perceput și de aici s-au încîlcit toate ițele. În Geneză este relatat: El este Tată și Mamă într-o singură taină, dar partea masculină i-a zis tată fiindcă era mai aproape de genul pe care îl reprezintă. Ca să fie mai clar, vă dau meditațiile pe care le făceau înaintașii noștri pentru accesarea celor trei dimensiuni ale sufletului.
Partea masculină: Mamă Pămînt, tu, cea care ocrotești și păzești viața, deschide porțile sufletului și mă călăuzește pînă Lumina sacră mă învelește, cu iubire mare mă blagoslovește și în împărăția ta fără margini mă primește.
Partea feminină: Mamă Sfîntă, tu, care ocrotești viața, sînt fiica Ta rămasă în partea de sus a iluziei. Te rog să-mi deschizi porțile speranței pentru ca credința sufletului să mă ducă în iubirea necondiționată a Duhului spre binecuvîntarea și ridicarea la Cer.
Dacă vi se permite accesul în lumile paralele, intrați cu demnitate și discreție, nu încercați să recuperați totul într-o zi.
 După cum înțeleg, cei din lumile paralele nu prea își doresc ca noi să pătrundem cu nedesăvîrșirea noastră în liniștea lor?
 Sufletele care au pornit odată cu voi la drum nu și-au întrerupt accesul la lumile paralele și au devenit entități înalte. Acești iluminați se pregătesc să vă vină în ajutor, este important ca voi să credeți și să munciți în această direcție. În spațiu, nu există desăvîrșire fără deranj constructiv.
Cum ne putem trata de afecțiunile iluziei? Trăind atîta timp fără acces în lumile paralele am devenit și noi iluzioniști.
Trebuie să conștientizați că tot ceea ce se petrece în dimensiunea voastră nu este adevărat, este doar o proiecție a gîndului nedesăvîrșit, care dispare odată cu moartea celui ce l-a emis. Numai ideile pure, care îndeamnă sufletul către desăvîrșire rămîn eterne în conștiința cugetului. Așa cum șarpele își schimbă și își lasă pielea fără regrete, tot așa și sufletul omului, trecînd prin toate dimensiunile, se dezleagă de ele.
Este ușor să spui dezleagă-te, dar cînd vin toate facturile, la final de lună, uiți de toate lumile paralele…
Cu mult timp înainte, atunci cînd se făceau primii pași către desăvîrșirea sufletului, omul trăia două-trei zile cu un măr. Voi ați evoluat mai mult în desăvîrșirea stomacului decît a sufletului. Dacă ați avea puțin timp ca să analizați situația în care vă aflați v-ați convinge că sînteți prizonierii mofturilor voastre. Unii se plîng că nu-și pot plăti creditele, dar fumează aceleași țigări scumpe de ani de zile. Alții mănîncă într-o săptămînă cît într-un an, unii își cumpără o sută de perechi de pantofi și se plîng că nu au ce mînca…  
Încercați să vă îndreptați mai mult spre spirit și mai puțin spre corpul fizic și toate greutățile vor dispărea.
Alexandru Ștefan