Clopotarul dacilor 150




Contact cu Civilizația Vodă, ora 6.00 – ora României
Mă îngrijorează faptul că mulți dintre oameni, după ce își irosesc energiile în direcția materiei, se ancorează în alcool, droguri, perversiuni fizice…într-un cuvînt, sînt concentrați numai spre plăcerile trupului. Cum îi putem ajuta, cu ce remedii se tratează aceste infecții?
În societatea voastră există diferite concursuri: de sport, de modă, de frumusețe, pentru animale…dar, o instituție care să vă evalueze evoluția sufletului nu există. Se promovează doar ceea ce percep simțurile corpului fizic și sufletul, neavînd alternativă, stă pe poziția de observator. Instituțiile ce pretind că au responsabilitatea asupra părții spirituale se luptă între ele pentru supremație. După cîteva generații de stagnare a sufletului, aceste infecții se transmit prin gene, iar devierile pot fi tratate doar prin depistarea genelor afectate. Dacă nu se iau măsuri în această direcție, devierile pot deveni normalitate și apărate prin lege.
Care este cauza acestei stagnări spirituale? Poate ceea ce ni se spune nu este în concordanță cu sufletul nostru?
Tot ceea ce s-a adus, din punct de vedere spiritual, în lumea voastră, a fost implantat cu securea, multe generații au pierit în genunchi apărîndu-și credința autentică. Credința voastră se bazează pe trei ritualuri: nașterea, păcatul și moartea. O școală pentru desăvîrșirea sufletului nu există. Primii oameni de pe Pămînt și-au ridicat sufletul la Cer prin renaștere, nemurire, educație prenatală și păstrarea cu sfințenie a arborelui genealogic. Lumea spiritului este mare, dar îndepărtarea de Creator o face să fie, pe Pămînt, mică.
De ce ființa umană nu concepe ideea ca cineva să fie mai presus ca ea?
Omul își dorește să fie primul peste tot, acceptînd că, mai presus ca el, este numai Dumnezeu care, pînă la urmă, tot în slujba lui ar trebui să fie…
Cum să găsim în noi puterea de-a ne opri la timp, pentru a nu intra în dizgrația Creatorului?
Orice întrecere dintre oameni vine din invidie, nu vă aliniați cu acei invidioși căci ei , în afară de suferință, nu cunosc altă stare. Ideea împrumutată și cea care vine din rădăcina strămoșilor au scopuri diferite. Învățămîntul din societatea voastră nu este concentrat spre zidirea omului, ci oferă doar o tablă pentru a studia materiile universale. Din acest motiv, oamenii înțelepți nu sunt promovați, iar societatea devine o pradă ușoară pentru șarlatani. Acești atleți ai haosului știu bine să se folosească de ideile altora, inventează cauze nobile pentru ca, ulterior, să-i prindă în plasă pe cei caraghioși.
De ce oamenii care fură strigă în gura mare hoțul, iar acei ce comit numai nenorociri le plîng mai tare?
Acești oameni rătăciți și-au băgat în cap că ei stăpînesc tot ceea ce se află la suprafața pămîntului. De un lucru trebuie să fie siguri – atunci cînd vor fi îngropați nu vor avea nimic de stăpînit sub pămînt. Hoțul, cînd se roagă, zice: mai cinstit, Doamne, este să iau ceva cu împrumut decît să fur…ambele variante sînt mai nobile decît să muncesc. Cel mai înalt stadiu al egoismului omenesc poate să-l facă pe individ să gîndească că el însușii a fost ultimul scop al Creatorului pe Pămînt și de aceea mulți cred că, odată cu moartea lor, se va sfîrși și lumea. Dumnezeu a creat Cerul și Pămîntul nu pentru a le păstra pentru Sine, ci pentru ca omul să poată face o alegere corectă pentru suflet. Setea de înțelepciune te va îndrepta pe calea Luminii, dar să nu uiți că izvoarele nu se află aici, pe Pămînt, ci în Ceruri. Oamenii care nu caută desăvîrșirea cred că strălucesc ca soarele, dar lumina care vine dinspre ei arde ca un mic opaiț. Dacă vrei să dobîndești înțelepciune, întîi trebuie să i te supui ei.
Alexandru Ștefan