Clopotarul dacilor 225



Într-o rază de soare, se scaldă necondiționat întreaga omenire. Omenirea a primit gratis tot ceea ce este Divin. Cînd pe Pămînt încep războaiele, Dumnezeu află că omul i-a furat Creația. Pescărușii ce plutesc pe valuri pîndesc peștișorii care sînt o pradă ușoară, precum țările mai slabe prinse în ghearele ursului din est. Ce putem face noi, țările mai mici pentru a ne apăra de monștrii care vor să ne înghită? Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
O țară mare  nu este neapărat și o țară puternică, statele cu adevărat puternice sînt acelea ce nu atacă niciodată. Unele țări încurcă subjugarea cu stăpînirea lumii, dar, pentru a ajunge stăpînul lumii, trebuie să fii asemenea Creatorului. Nu poți fi stăpîn pe ceea ce nu-ți aparține. Mulți încearcă să marcheze precum animalele hotarele dintre țări și cred că pot trece cu plugul prin inimile oamenilor.
Ce misiune are Rusia, ca stat, pe Pămînt?
Rușii adevărați nu sînt cotropitori, misiunea lor primordială, ca popor, este de a păstra echilibrul și pacea în lume. Rusia deține mai multe informații legate de securitatea lumii decît orice alt stat de pe această planetă. Ultimele informații obținute de ruși de la agentul american Snowden i-au convins că se află într-un mare pericol și au decis să atace ei primii. Toate aceste sancțiuni impuse de către Uniunea Europeană, Rusiei și invers reprezintă o serioasă pregătire a populației pentru vremurile grele ce se așteaptă. Ucraina nu este țara cu care rușii se pregătesc să lupte, ci doar poligonul unde se vor înfrunta puterile lumii. Ungaria și unele țări slavone vor deveni aliații Rusiei, de unde vor lovi statele pe ale căror teritorii SUA au depozitat armament. Ungariei i s-a propus Ardealul din România și Ujgorodul din Ucraina. România trebuie să-și facă o strategie puternică de apărare căci poate fi atacată din mai multe părți. Țările aliate vor încerca să le țină piept dar, vazînd cît de mare este pericolul, se vor concentra spre securitatea și interesele naționale.
Vreți să spuneți că va începe al treilea război mondial?
Rușii nu-și doresc un război de amploare la propriile granițe. Americanii vor fi loviți acolo unde se așteaptă mai puțin. Alianța este foarte fragilă și există pericolul ca americanii să rămînă singuri în fața Rusiei. Ei își doresc să demonstreze întregii lumi că America este un stat artificial, ce nu deține puterea necesară pentru a fi luată în serios. Acesta este scopul celui de-al treilea război mondial. Vom trăi și vom vedea. Dar, cu toții  știm: mai presus de deciziile oamenilor de pe Pămînt este un Dumnezeu care, Acolo, Sus, decide totul.
Sfatul nostru este să ne auziți și să vă opriți la timp pentru a nu permite armelor să vorbească.

Alexandru Ștefan