Clopotarul dacilor 227

A trecut vara și deja se simte cum Regina Toamnă s-a așezat în tronul ei pentru a-și guverna anotimpul. Un tărîm ce avea rîuri de lapte și miere este plin astăzi de fructe modificate genetic ce se păstrează nealterate de la un sezon la altul și de băuturi pline de substanțe chimice. În prezent, mîncăm și cheltuim resursele copiilor din viitor și privesc cu uimire campania actualilor candidați pentru scaunul unei țări obosite de atîtea promisiuni deșarte. Poate a sosit timpul ca acest popor blajin și răbdător să-și spună cuvîntul exact așa cum simte el, nu cum îi dictează televiziunile electorale... Cu aceste frămîntări și întrebări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.

De unde s-au acumulat atîtea infecții într-un popor care a fost mult timp fruntea lumii?

Partea buna este că, ajungînd într-o astfel de situație, le vedeți adevărata față celor ce, astăzi, conduc și manipulează lumea. Cu fiecare cotropire s-au implantat și infecțiile popoarelor care v-au invadat de-a lungul timpului. Priviți și analizați în profunzime defectele popoarelor ce v-au dominat o mare perioadă de timp. Altfel, nu veți putea învinge și nici trata sclavia ce trăiește în formă latentă în cugetul vostru. În societatea voastră, unii gîndesc precum romanii, alții – ca turcii sau ca rușii, dar prea puțini gîndesc asemenea străbunilor voștri.

Cum vedeți voi ieșirea din această situație?

Ca să poți jefui o țară fără să ți se opună rezistență i-ai conceptul de patriotism și înlocuiește-l cu cel de naționalism. Întotdeauna, un popor condus de oameni adevărați va fi sigur că merge într-o direcție bună. De sărăcie se folosesc cei necinstiți, aducîndu-le săracilor o așa-zisă cale mai bună, dar urmărind să le ia și puținul pe care-l mai au. Răutatea din oameni îi mistuie pe cei neputincioși, dar, pînă la capăt, ei singuri mor de răutate. Un popor înțelept va veni întotdeauna în ajutorul vecinului aflat în dificultate și, aducîndu-l la același nivel, devin împreună o mare putere. Pentru a învinge un dușman trebuie să știi cum gîndește, dacă te îngrădești de el te va ataca pe la spate. Legătura de prietenie dintre două popoare trebuie tranșată printr-o linie dreaptă pentru ca popoarele, în timp, să aibă posibilitatea de-a se cunoaște cu sufletul.

Cine va fi președintele României?

Acel pe care-l meritați, dar va fi pentru mulți o mare surpriză.

Care va fi finalul conflictului ruso-ucrainean?

Cînd două popoare intră în război înseamnă că unul dintre ele se face că nu înțelege, dar celălalt cu siguranță nu înțelege nimic. În timpul războiului se scanează nivelul de evoluție al celor ce luptă între ei. Dacă nu sînt în stare să găsească un compromis pentru a face pace vor fi transformate în popoare mici. Un adevărat tratat de pace este acela întocmit de conducători de stat care au conștiință. Dacă știu doar să lupte, conștiința nu va fi prezentă la moartea lor.
Cînd doi șefi de stat sînt tulburați de mînie, unul trebuie să găsească puterea de a-i face un bine celui mai rău pentru ca pacea să triumfe. Trebuie să știți că lîngă voi trăiesc foarte multe lumi paralele ce au avansat, cîndva, pe Pămînt. Ca să ieșiți din această gaură neagră trebuie să atingeți gradul trei de evoluție. Există lucruri mult mai importante decît de a lupta între voi.
Îndemnul nostru este să vă concentrați pentru a evolua toți împreună și a avea acces mai ușor în lumile mai avansate, pentru schimb de experiență. În jurul planetei Pămînt stau deja aliniate mai multe galaxii, care sînt pregătite să vă găzduiască în dimensiunile lor.

Alexandru Ștefan