Clopotarul dacilor 223



         Sufletele se străduie să vină la întrupare pe Pămînt, lucrînd mai mult pentru a avea o înfățișare nouă dar, din păcate, mai puțin ca să-și înlăture afecțiunile din viețile anterioare. Mulți oameni se folosesc de informații adevărate sub pretextul restabilirii adevărului. Adevărul care aduce război este doar o informație compromițătoare de care omul nu se poate apăra în acel moment și nici nu este în stare să o nege. În politică se folosesc, adeseori, astfel de strategii, pentru a-i îneca pe adversari înainte de-a intra în luptă. După ce oponentul este scos din joc pe nimeni nu mai interesează adevărul pe care-l deținea acesta.
         Dacă vrei să fii înțeles, nu te mai acoperi cu scuze, la tot pasul. Faptele tale te vor aduce în cercul oamenilor vrednici, unde are cuvînt numai înțelepciunea. Oamenii cinstiți cunosc adevărul, dar îl tăinuiesc pentru a se feri de lumea ce nu trăiește în adevăr. Unde se termină logica pornește bîrfa și unde nu există înțelepciune apare insulta.
         O informație adusă cu ură va face întotdeauna o rană în sufletul omului, care nu se va tămădui doar cerîndu-ți iertare. Dacă cineva este mai sus decît tine înseamnă că a muncit mai mult în viețile anterioare și să fii sigur că nici acum nu stă pe loc. Dacă ai nimerit într-o dimensiune unde, admirînd lucrurile noi, poftești la ele, să știi că greșești fiindcă nu-ți aparțin. Dacă dorești altora ceea ce visezi tu să ai, nu vor avea izbîndă căci dorința nu este adevărată. Mulți oameni promit altora ceea ce, de fapt, nu le pot da, dar și unii și alții rămîn mulțumiți, amăgindu-se cu o minciună. Dacă ființa umană nu și-ar cheltui viața pe nimicuri nu ar cerși, la sfîrșitul zilelor, o zi în plus.
         Acei care vă plîng de milă nu vă ajută, ci vă îngroapă încet și sigur, vă sfătuiesc să vă concentrați spre interiorul vostru căci de acolo vine scăparea. Sufletele se văd cu adevărat numai atunci cînd se împarte o moștenire, fiecare își dorește partea cea mai mare. Prin desăvîrșire, sufletul se înalță, ridicîndu-i și pe alții, iar acel rătăcit ajută lumea cu plăcere să cadă cît mai jos.

Alexandru Ștefan