Clopotarul dacilor 255



         Se vede cu ochiul liber că trăim într-o lume nedesăvîrșită și a sosit momentul să conștientizăm că ne aflăm la o răscruce de drumuri unde nu există nici un indicator care ne arată calea iluminării. Am învățat cum să supraviețuim în condiții extreme și cum să declanșăm diverse conflicte. Dar, din păcate, nu mai știm cum să le aplanăm. Poate nu mai avem acea stare interioară de a trăi în liniște și pace? De ce anume are nevoie ființa umană pentru a funcționa în acest spațiu fără a se transforma într-un robot? Părerea mea este că mulți dintre semenii noștri nu mai au intuiție, nu mai știu cum să dăruiasă și să iubească necondiționat. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
         Pentru ca ființa umană să nu se transforme într-o mașină programată trebuie să aibă activi cei trei centri energetici (chakre) responsabili de menținerea stării de veghe:
1.    Centrul capului (fîntîna) menține conștiința mentală.
2.    Centrul celui de-al treilea ochi menține conștiința creatoare.
3.    Centrul energetic al inimii menține conștiința simțurilor.

Centrul mental este responsabil de menținerea energiei corpului fizic. Centrul plexului solar este responsabil de ritmul și echilibrul centrului emoțional. Chakra ochiului este responsabilă de venirea și ieșirea sufletului din corp, în timpul somnului. Dacă acești centri energetici mențin calitățile ființei umane într-o formă echilibrată nu există nici un risc ca sufletul să cadă în zone grosiere de energie animalică. Trebuie să conștientizați că trupul (corpul fizic) este un rezervor de energie dat ființei umane pentru a se desăvîrși. Acești trei centri energetici trezesc, în primă fază, energiile legate de impulsurile interioare, ridicînd ființa umană la nivelul EU SÎNT. Omul conștientizează că este din altă dimensiune și își activează energiile pentru ridicarea sufletului. Un timp, energiile distrugătoare privesc din curiozitate dar, cînd își dau seama că s-ar putea contopi cu energiile pozitive, îl scot la înaintare pe faimosul egou fals. Dacă bătălia dintre egou și subconștient iese în favoarea sufletului, se implică energiile joase ale corpului fizic care s-au deprins să trăiască în plăcerea fizică. Dacă acest război energetic este cîștigat și energiile sînt echilibrate, ființa umană va începe un alt stil de viață. În prima fază, învingătorii devin vegetarieni sau preferă diferite posturi, care îi vor ajuta să ia corpul fizic sub control. După ce sufletul devine adevăratul stăpîn al corpului fizic, ființa umană trece la nivelul ascultării. Dar, trebuie să știți că, pînă ajungeți la lumină, mergeți prin întuneric, iar cel ce stăpînește umbrele este egoul care vă urmărește. Dacă o să-l priviți ca pe o formă care v-a îndemnat spre lumină nu va avea putere asupra voastră.
Va fi pace sau va începe al treilea război mondial?
Rușii s-au deprins a trăi și a gîndi...imperial. Ei nu-și doresc un război de amploare la propriile hotare căci va fi total în defavoarea lor. Sînt pragmatici în strategiile lor. Inamicul lor cel mai mare este America și se vor liniști pentru a-l distruge mai tîrziu.
     Ce se întîmplă la noi, în România? Umplem pușcăriile cu politicieni corupți sau este o comandă de-a ne distruge miezul care s-a ridicat din acest popor măcinat de atîta amar de vreme?
Politicienii de astăzi sînt cei cărora, în viețile anterioare, comuniștii le-au luat totul. Reîncarnîndu-se, au intrat în politică cu un singur gînd – să-și întoarcă ceea ce li s-a furat cîndva. Faceți legi bune pentru ca omul să nu greșească. Cu închisoarea nu rezolvați nimic, poate că a sosit vremea ca poporul vostru să scoată la suprafață ceea ce îl reprezenta cîndva – IERTAREA.

Alexandru Ștefan