Clopotarul dacilor - 47

                                 


                                       Cele 12 calități ale sufletului  

Perioada de timp dată sufletului pentru desăvîrșire trebuie parcursă astfel încît fiecare om să-și descopere calitățile Divine. După inventarea calculatorului – adică a mașinii care gîndește în locul nostru – logica este considerată cea mai înaltă realizare a omenirii. A fost ignorat în totalitate Principiul Creator; ființa umană este prinsă într-un sistem și obligată să acumuleze cunoștințe pentru ca, în final, să răspundă ca un papagal din cele învățate pe de rost. Toți acei care am coborît pe Pămînt și deținem corpuri fizice am parcurs toate straturile materiei, formînd o traiectorie personală ce alimentează întregul set de corpuri cu informații necesare pentru a-și trezi calitățile Divine.
          Toți oamenii care au încorporat calitățile asimilate în decursul experienței lor de viață au parcurs, conform anului galactic, toate cele 12 calități reunite sub denumirea de destin. Aceste faze sînt descrise în capitolul “Căsuțele-ere” din volumul  “Taina venirii omului pe Pămînt”; fiecare pas al lui Zalmoxe este simbolizat de un stăpîn al căsuței-ere și este purtător al calităților pure. Cu ce rezultate sau, mai bine spus, cu ce viteză a parcurs omul toți acei 25.625 de ani pămîntești se va vedea la trecere.
Omul, dispunînd de liberul arbitru, prin conduita sa sufletească, poate să accelereze această mișcare. Totul depinde de starea sufletului său – se străduiește spre puritate sau oscilează în dualitate. Cel mai adesea, calitatea pe care o parcurge omul coincide cu momentul nașterii, cu semnul zodiacal în care se găsește soarele. Dacă ființa se trezește și începe să se desăvîrșească conștient, cele 12 calități pot fi trecute într-o singură viață, chiar pînă la întoarcerea roții timpului. Cel care se pregătește de trecere își pornește ceasornicul care-i măsoară timpul. Omul care parcurge un astfel de moment este chemat la prima inițiere, unde este eliberat din ghearele timpului obișnuit, adică nu mai este supus îmbătrînirii și morții, deci este liber.
Sistemul complet al celor 12 calități:
1.    Voința
2.    Liberul arbitru
3.    Iubirea
4.    Înțelepciunea
5.    Legea Ființării
6.    Dreptatea
7.    Curajul
8.    Echilibrul
9.    Devotamentul
10.Cuvîntul
11.Renașterea întregului propriu
12.Credința strămoșilor.
Alexandru Ștefan