Clopotarul dacilor - 45


                                   




                                            Aspectele trecerii    

Odată cu bogățiile pe care ni le oferă Măria Sa Toamna, frunzele ruginite ne reamintesc că ne apropiem de Ziua Daciei, pe care strămoșii noștri o sărbătoreau la data de 23 septembrie – momentul cînd ziua și noaptea se odihnesc într-un echilibru perfect. Într-acest echilibru cosmic, era încoronat și așezat regele Daciei, care conducea poporul dac pînă la adînci bătrîneți. Tinerii care se căsătoreau în ziua echinocțiului de toamnă nu se despărțeau niciodată.
Ultima evaluare a sufletului, înainte de sfîrșitul ciclurilor, se va petrece la data de 23 septembrie 2012. În această lume adormită, rătăcește o mare parte dintre nemuritorii Daciei, care simt că în lume se va petrece ceva măreț, dar  nu pot intui cînd și ce anume se va întîmpla. Primele mari semne de Sus vor fi în zilele de 24-29 septembrie și 13-21 octombrie; mulți se vor apuca mai serios să se pregătească pentru anul 2012; de obicei, românul se roagă la Dumnezeu numai atunci cînd fulgeră și tună. Odată cu sfîrșitul ciclului celui de-al cincilea soare, foarte mulți oameni vor intra într-o formă de transă, care va dura trei zile. Sufletele inițiate se vor activa în stare de veghe, fiind conștiente de ceea ce se petrece în jurul lor. După această mare schimbare, veți avea nevoie de apa care o să vă ajute să vă activați nemurirea.
Desăvîrșirea dobîndită în timpul anului galactic va avea puteri asupra apei, iar credința și gîndul se vor transforma în realitate. După transformare, lăsați rațiunea într-o parte. Taina trecerii se bazează pe irațional, pe integrarea receptivă la diferite niveluri și stadii ale conștiinței. Să aveți cu voi un simbol dacic, care va întruchipa conștiința și înțelepciunea străbunilor. Conștiința lor este legată de întregul viu care, la prima vedere, nu manifestă semne de viață, dar dispune de o anumită energie, care îl ajută pe om la trecere. Cheia care poate să deschidă toate lacătele este credința și omul însuși. Lucrați asupra iluminării corpurilor subtile, ca să puteți trece și prin urechea acului.
Eu încerc doar să-ți întredeschid posibilitățile trecerii, iar tu, cel ce ai muncit întru desăvîrșirea sufletului, trebuie să-ți cunoști destinul și să-ți continui calea pentru a dobîndi fructul nemuririi. Trecerea are două aspecte – unul tainic și altul vizibil. Aspectul tainic constă în principiul atotcuprinzător, reunirea cu întregul și ridicarea nivelului astral, eliminînd astfel energiile inferioare. Aspectul vizibil este susținerea dualității, ca metodă rapidă a evoluției umane în școala iluziei. Altfel spus, toate nivelurile de conștiință de pe toate planurile sînt cuprinse în procesul de cunoaștere, pentru  ca omul să treacă -  în altă dimensiune - împlinit, adică desăvîrșit.
Alexandru Ștefan