Clopotarul dacilor 88


                              


                              Ne-a rămas puțin timp pentru a evolua 

Pentru a cunoaște sau recunoaște toate semnele cerești, un suflet are nevoie de o bogată experiență acumulată în Școala-Pămînt. Omul care  conștientizează că viața pe care o trăiește acum a mai trăit-o cîndva începe să gîndească altfel decît restul lumii. Acești oameni cam ciudați, din punctul de vedere al omenirii, încearcă din răsputeri să le deschidă ochii acelora din jur, pentru a avea cel puțin cu cine discuta despre revelațiile pe care le au din altă dimensiune.
Prima categorie de oameni consideră că aceștia nu au ce face și vor cu orice preț să-și dea importanță prin aiurelile care le vin în cap. A doua categorie se preocupă numai de bani și nu-i deranjează decît ceea ce le face concurență. A treia categorie știe totul și, de fapt, nu știe nimic. A patra categorie este reprezentată de oamenii care cred că pot evolua singuri și încearcă să învețe pe toată lumea.
Zalmoxe le spunea dacilor să fie înțelepți, dar să nu o facă pe deștepții. Dacă cineva crede că poate evolua de unul singur ar trebui să se gîndească că trebuie să știe cum se fac Pămîntul, apa, aerul, ziua, noaptea, copacii cu fructe și multe altele…tot ce are nevoie un suflet care vine pe Pămînt. Trezindu-ne cu toate acestea de la naștere, trebuie să conștientizăm că cineva deja a muncit înaintea noastră, așa că este exclus să ne imaginăm că putem evolua singuri. Pe cei cu banii putem să-i lăsăm în pace căci oricum nu au timp să citească această informație. Cea mai periculoasă categorie este aceea care a învățat doar tabla înmulțirii și predă matematica superioară acelora care nici nu știu să citească.
Dacă omul de la sat așteaptă să vină soldații și să-i curețe zăpada din jurul casei, dacă nu-și mai face rezerve de făină și nu mai coace pîine, atunci este vai și amar de capul nostru. S-au transformat toți în orășeni și, cum a venit o iarnă mai aprigă, au început să plîngă precum copiii neputincioși. Țăranul adevărat își pregătește sanie, vara și își umple beciul cu de toate pentru iarnă. Numai leneșii pot crede că magazinele sînt veșnice.
Înțelepciunea unui popor constă și în a ști cum să supraviețuiască în cele mai grele condiții. Ce să mai zic despre vremurile care vin peste noi și care sînt doar niște repetiții înaintea furtunii..           
Dacă nu vă veți dezmetici și nu vă veți apuca să vă pregătiți de toate, veți sta cu mîna întinsă și nimeni nu vă va ajuta. Toate semnele arată că a rămas puțin timp pentru a ne pregăti spiritual, dar nu uitați de corpul fizic, care are nevoie de alimentație echilibrată și de căldură. Pe cel păzit și Dumnezeu îl ocrotește, nu vă puneți nădejdea în guverne și președinți, căci și ei vor rămîne neacoperiți – nu au nici un Dumnezeu în sufletele lor, toată credința e doar de ochii lumii, pentru a obține voturile celor naivi. Din primăvară, începeți să lucrați pămîntul căci numai el și Bunul Dumnezeu vă pot salva – prin muncă și credința în nemurire.
Alexandru Ștefan