Clopotarul dacilor 91

                
Conflictul dintre energiile masculină și feminină

Sufletul este o părticică din esența Divină și revine pe Pămînt pentru a acumula experiență. Ființa umană trece prin toate treptele pămîntești – într-o viață poate fi regele unei țări, iar în alta – doar un amărît de cerșetor. Totul depinde de ceea ce acumulezi în viața pe care o trăiești acum. Dacă aduni în sufletul tău numai ură și discordie, între gunoaie te vei renaște în viața următoare. Oricît de grea ar fi viața pe Pămînt, sufletul trebuie să acumuleze numai idei și fapte ziditoare. Acest nectar, pe care îl adună omul în timpul anului galactic, îi asigură sufletului ridicarea, la împlinirea vremii. Orice conflict – oricît de mic ar fi – care îți macină sufletul ani la rînd te poate reține de la trecere.
        Eliminarea infecțiilor din interior este exact ca devirusarea unui calculator. Un călugăr îi spune unei femei: du-te de aici, că te văd ca pe o ispită. Femeia îi răspunde liniștită: asta este numai problema ta, în momentul cînd te holbai la mine, eu mă gîndeam la Dumnezeu.
        Partea masculină se află în capcana nebuniei de a impresiona orice femeie. Odată atins acest scop, interesul începe să dispară, iar atenția bărbatului se îndreaptă treptat spre următoarea țintă. Din această cauză, Femei – cu literă mare – se retrag de la a-și mai ajuta și susține apropiații și se închid în sine, avînd impresia că toți bărbații sînt la fel.  
        Se vorbește prea puțin despre acest conflict dintre masculin și feminin; parcă nici n-ar exista. Din păcate, el există și, fără stabilirea unui echilibru între aceste energii ne va fi imposibil să ne ridicăm. Femeile vorbesc, gîndesc și privesc bărbații ca pe niște boi care trebuie să le achite facturile și să le satisfacă poftele de orice fel. Bărbații vorbesc mai puțin…dar privesc femeile ca pe niște trofee pe care trebuie, cu orice preț, să le aducă în patul lor. Acest conflict dintre bărbat și femeie a adus omenirea într-un punct mort. Femeia nu mai caută un Bărbat, nu mai are dorința de-a naște un bărbat adevărat, ci caută un partener de viață ușor de manipulat. La rîndul lor, bărbații gîndesc că femeile adevărate au dispărut și se concentrează spre a-și satisface orgoliul de a cuceri încă o femeie. Seducerea se face prin capcana impresionării cu bani, cu bunuri materiale. Dar, după scurt timp, cînd femeia înțelege că are de-a face cu un buzunar gros, începe ea să-l cucerească. Din acest moment, începe coșmarul bărbatului…un coșmar pe care el îl va conștientiza mult prea tîrziu. Bărbatul nu cunoaște femeia, dar femeia naște bărbatul și îl modelează, cel puțin în primii ani de viață, ceea ce înseamnă că ea deja are un avantaj în fața lui, căci îl cunoaște. Toate publicațiile pentru femei sînt pline de articole despre cum se poate seduce un bărbat, cum poate fi manipulat un bărbat…mai pe scurt, cum putem fi amăgiți. Primii pași sînt răbdarea, supunerea și umilința sau altfel spus lapte și miere; bărbatului i se spune tot ceea ce are el nevoie să audă…mai devreme sau mai tîrziu, el va cădea în plasă, totul este doar o chestiune de timp și de răbdare. Dacă ceva nu merge bine, dacă femeia vrea ceva și nu reușește să obțină, scoate din arsenalul său lacrimile…și plînge pînă cînd răstoarnă pereții cetății bietului bărbat pentru ca, în final, să-l facă pe prost să-și mai ceară și iertare că a gîndit ceva "neadevărat" despre ea.
        Dacii au cunoscut capacitățile femeii și de aceea i se încredințase întregul executiv din Dacia. Cu ajutorul femeilor a fost posibil să construim o țară de neînvins. Chiar dacă ni se pare că noi, bărbații, conducem lumea, să știți că, din umbră, tot femeile conduc. Din cauza conflictului dintre energiile masculină și feminină, ființa umană a căzut pe o treaptă inferioară a evoluției și, fără restabilirea acestui echilibru – echilibru, din toate punctele de vedere – nu se va putea ridica.
Alexandru Ștefan