Clopotarul dacilor 95




Nemulțumitului i se ia darul

După cum am menționat în clopotarul anterior, mintea iluminată trezește Dumnezeirea din EU SÎNT. Ființa umană își va cerceta propriile acțiuni cu puterea celui de-al șaselea simț - intuiția (inima). Sufletul devine străjerul minții neechilibrate și veghează ca dorințele dăunătoare întregului să nu intre în acțiune. De aici a apărut proverbul înainte de a tăia ceva, măsoară de șapte ori.
Omul intră în natura liniștii creatoare în care iluminatul EU SÎNT cercetează dreptatea universală, pentru a înțelege cum funcționează Adevărul Suprem. Străbunii spuneau că fiecare om crede că el are dreptate, dar adevărul este numai unul singur.
Cînd sufletul se ridică din mocirla grijilor lumești, intră – încet-încet – în starea Divină unde, ca un copil, începe să cerceteze și să cunoască măreția Creatorului. Sufletul, fiind de aceeași esență cu Creatorul, energiile se unesc și încep să lucreze împreună la Planul Divin al Universului. Unii dintre voi se întreabă acum: cum aș putea eu să pot crea odată cu Dumnezeu? Este exact ca în copilărie, cînd mama cocea pîine, îți făceai și tu o pîinică mică și-ți părea că este cea mai gustoasă. Nu poți fi niciodată ca Dumnezeu, dar poți tinde către blajinătatea și perfecțiunea Lui. Prin credință și faptă ai șansa de a semăna cu El, adică de-a fi veșnic. Cu timpul, devii un zidar al Cosmosului, unde Creatorul îți apreciază lucrarea.
  Sufletul iese din dorințele și emoțiile personale, fiind conectat în totalitate la planul Divin și, prin iubirea necondiționată, construiește planete și bunăstare pentru întregul Univers. Oamenii de la sat sînt mai simpli și mai curați la suflet fiindcă se află în contact permanent cu natura. O importantă regenerare a corpului fizic se face prin contactul cu pămîntul, iar acest contact trebuie să fie făcut și prin fapte concrete. Primăvara, pămîntul se bucură cînd este lucrat, cînd se sădesc copaci, cînd i se curăță izvoarele. Pămîntul ne răsplătește din plin cu sănătate bună și energie vitală, pentru ca noi să putem evolua în liniște și pace. Puteți medita și în timp ce faceți ceva; o femeie însărcinată trebăluiește prin casă, dar este conectată mereu cu pruncul din pîntece.  Cam așa ar trebui să fie o meditație corectă. Tot ceea ce gîndești și faci trebuie ca, spre final, să nască ceva etern. Uneori, doar gîndești, îți dorești cu adevărat ceva și obții. Dar, cu timpul, vei pierde acel ceva important, pentru că nu faci nimic concret pentru a-l păstra, a-l merita. Vei rămîne cu regretul că, dacă ai putea întoarce timpul înapoi, ai face mai multe, dar deja nu mai poți schimba nimic. Mai pe scurt, nemulțumitului i se ia darul.  
Din acest moment, începe să faci ceva concret și te asigur că vei avea o bună dispoziție și vei  uita ce înseamnă tristețea. Așa să fie!
Alexandru Ștefan