Clopotarul dacilor 166








Încet, dar sigur, se scurge timpul pentru fiecare suflet în parte. Unii se nasc ca să muncească, alții – mai mult să ne amăgească, a treia categorie pe toate le împarte ca să-și facă sieși parte, iar ultimii se odihnesc din profitul tuturor. Purtăm în sînge această prăbușire sau cineva ne-a programat să mergem pe un sistem automat? M-am gîndit că poate este mai bine să ne dați un ajutor decît o sută de sfaturi… cu aceste frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă. Am întîlnit un vechi cunoscut, pe care, în acest moment, îl interesează doar un singur lucru: să-și scape copilul din ghearele leucemiei, ne puteți ajuta cu  un remediu salvator?
Această boală se vindecă folosind un praf din dinții de lapte ai persoanei afectate. Cordonul ombilical și dinții de lapte trebuie păstrați cu sfințenie, aceste două componente ale corpului uman pot trata multe boli considerate incurabile.
De ce există în noi tendința de-a gîndi și de-a ne exprima viața mai mult prin egoul fals?
Sufletul omului este asemănător unui instrument muzical și, dacă ai început viața pe o notă falsă, vorbele și faptele tale vor avea o conotație ascunsă. Dacă, în viața de zi cu zi, avocatul omului este egoul fals, cu siguranță că va fi prins în capcana gîndirii mărginite și, în mod paradoxal, va încerca să cuprindă și infinitul în acest pătrat limitat al gîndirii ascunse. Omul profitor și leneș va căuta să demonstreze tuturor că el muncește cu gîndul din zori și pînă seara, pentru ca, la sfîrșitul zilei, să se vadă că nu a făcut nimic.
De ce atît de mulți oameni vin pe această lume fără blajinătatea sufletului și întreaga viață imită binele, încercînd să joace rolul mieilor blînzi?
Omul, dacă nu poate fi bun, încearcă să imite bunătatea, amăgindu-se cu măreția imaginii pe care și-o creează toată viața. Sufletele mari, renăscîndu-se continuu, își măresc potențialul Divin prin desăvîrșire spirituală. Calea către acest Tezaur Divin este iubirea necondiționată. Omul care întîlnește o iubire necondiționată și o concentrează în totalitate către el pentru a o manipula și a obține foloase materiale va deveni vampir energetic. Adevărata esență a energiei Divine nu părăsește pe nimeni, dar are dreptul să se izoleze de individul care o risipește în zadar. Astfel de indivizi stau întotdeauna în spatele deschizătorilor de cale și se plîng tot drumul că le este greu. Ar fi bine să-i sfătuiți să stea acasă, să nu se grăbească nicăieri. Omul viclean nu va înțelege niciodată cum este să faci un bine necondiționat. Vrei sau nu vrei, îi va crește tensiunea cînd va fi îndemnat să trăiască cinstit.
De ce mulți oameni, pe care societatea i-a considerat mari, au dispărut din memoria poporului, după moarte?
Aici, noi cunoaștem și știm că lucrurile ce au fost uitate nici nu au existat.
Cum se poate trata invidia?
Omul invidios se poate supăra și pe cocoșul din propria ogradă, care le cîntă și vecinilor, dimineața. Invidia este o infecție chinuitoare. Cine nu are puterea să iasă din această capcană își va arde viața în zadar, înnecîndu-se în propria ură. Ființa umană se luptă mai mult pentru a obține ceea ce nu-i aparține și, atunci cînd reușește, risipește totul fiindcă nu a fost niciodată al lui.
Alexandru Ștefan