Clopotarul dacilor 167





Din scrierile vechi știm despre faima și slava strămoșilor noștri, care au fost plini de curaj și de o vitejie de neegalat. Noi, urmașii acestui brav neam, încercăm să facem față primejdiilor ce ne urmăresc. Dar, nu înțeleg un lucru: unde ne-am înglodat cu toții, căci nu prea le semănăm lor, nici cu stilul de viață, nici cu faptele. Cu aceste frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Noi, urmașii dacilor, ai geților, ai tracilor, vrem și ne dorim să fim nemuritori, dar ne-am oprit în fața morții și a fricii ce ne paște la tot pasul. Cum să ieșim din această capcană?
Diferența dintre un fricos și un viteaz este că primul vede pericolul și o ia la fugă, iar cel de-al doilea se luptă pînă învinge. Veșnicia se dobîndește prin faptele bune pe care le faci, ele zidesc puntea dintre suflet și Eternitate. Oamenii care trăiesc în dualitate alungă moartea cu frica, amăgind cugetul că sînt nemuritori. Ca să poți vedea și aprecia lucrurile mari trebuie să menții viu firul dintre suflet și strămoși. Această strînsă legătură ridică diapazonul sufletului și îl face să perceapă lucruri mărețe, este ca o recompensă a străbunilor pentru că nu i-ai uitat. A recunoaște meritele unei entități care și-a dedicat viața ridicării poporului pe scara evoluției spirituale este un fel de recunoștință. Nedesăvîrșirea îl face pe om nepăsător și el va călca în picioare, cu ușurință,valorile neamului și ale strămoșilor din care provine.
De ce, în adîncul sufletului, trăim cu intuiția Adevărului, dar interesele vieții ne aduc pe calea neadevărului?
Pămîntul și omenirea s-au aflat, o mare perioadă de timp, în captivitatea unei civilizații neevoluate – Tronzii. Ființa umană a fost învățată să păcătuiască, pentru a fi reținută în acest spațiu. La voi, numai morții nu păcătuiesc, restul sînt infectați de la naștere cu povara păcatului. În mod inconștient, societatea este îndreptată să cunoască păcatul, pentru a nu mai putea să iasă din el. Nemurirea este o apă vie, care curge în Eternitate, moartea este o soluție care se descompune și dispare. Cei mai mulți oameni își cheltuiesc zilele pentru a-și ispăși păcatele și a-și rezolva problemele de zi cu zi. Ca să găsești calea spre iluminare nu trebuie să faci declarații că iubești tot Pămîntul și întreaga omenire. Privește în jur și analizează modul în care te comporți cu fiecare om în parte, începe să iubești fiecare ființă și atunci multe ți se vor deschide.
Cum reușesc unii oameni să iubească și să urască în același timp?
Iubirea adevărată este cea necondiționată, care vine de Sus prin inima omului. Această esență pură îl face pe om liber și împlinit. Există și atracție trupească, pe care unii o confundă cu iubirea. Treptat, aceasta se transformă în ură. Noi considerăm viața reușită numai atunci cînd evoluăm, a trăi mult și fără rost este o risipă.
De ce societatea, în loc să crească stele luminoase, inventează incubatoare unde cresc licurici de noapte și, după apariția Luminii, dispar?
Un geniu își găsește singur calea. Lumea aprinde opaițe ca să le poată stinge mai ușor atunci cînd acestea vor să devină stele.
Nouă ne place să trăim așa sau, în facerea lumii noastre, s-a comis vreo greșeală?
Dacă, în lumea voastră, sînt încă multe lucruri de făcut înseamnă că Lucrarea Divină încă nu s-a terminat. Cînd se va finaliza Lucrarea, fiți siguri că va fi cea mai trainică construcție din Univers.
Alexandru Ștefan