Clopotarul dacilor 198


Străbunii spuneau că, dacă ai pornit în căutarea fericirii, nu trebuie să calci iubirea în picioare. Primăvara, cu blajinătatea sa, ne face să fim mai buni, mai aproape de natură. Odată cu trezirea florilor, vrem și noi o schimbare în suflet, dar este important să nu fie doar pentru o singură zi. De dragul divertismentului, mulți atrag sufletul în energiile grosiere, unde nu există nici un fel de principii. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Este adevărat că unele civilizații mai avansate răpesc oameni de pe Pămînt pentru diferite experimente?
În contact direct pot intra numai sufletele care au trăit cîndva împreună cu voi pe Pămînt și acum trăiesc în viitor. Nivelul lor avansat de cunoaștere le permite să trăiască într-o dimensiune spre care voi doar tindeți. Misiunea lor este de a construi o lume nouă în  acea dimensiune. Ați observat că natalitatea, pe Pămînt, este în scădere – înseamnă că unele suflete nu revin pe Pămînt. Multe suflete care colaborează cu entități din viitor sînt conștiente de ceea ce fac. Fără ajutorul ființelor umane nu ar fi posibil ca ADN-ul omului să fie îmbunătățit. Oamenii din viitor se  străduiesc să vă aducă în dimensiunea lor cu un ADN perfect în care se oglindește personalitatea primordială.
De ce, în multe cazuri, oamenii întunecați îi judecă pe acei iluminați?
Un iluminat vine cu dorința de a-și ridica spiritual semenii, iar acei care stagnează în bezna haosului îl vor mustra că le-a adus lumina ce-i orbește. Oamenii care mor fără să-și trezească sufletul umblă rătăciți, asemenea unor fantome între Cer și Pămînt fără a putea găsi drumul către dimensiunile înalte. Căutarea spirituală oferă fiecărui suflet posibilitatea de-a avea parte, după pierderea corpului fizic, de un ghid ce-l conduce spre Lumina dătătoare de viață. Aripile unui suflet cresc din bunătatea pe care ființa umană a semănat-o pe Pămînt. Este important să nu aveți greutăți care să vă apese sufletul căci zborul devine anevoios.
Ce rol îndeplinește femeia în orînduirea întregului Cosmos?
Femeia este prima ființă care l-a văzut pe Creator și prima emanație căreia i s-a încredințat viața. Partea feminină este prima care a comunicat, prin dans, cu Duhul Suprem, fără a se exprima prin viu grai. Femeia care cunoștea dansul șarpelui era considerată sfîntă, ea a fost și a rămas puntea dintre Dumnezeu și om.
De ce răul se ia mai ușor decît binele?
Pe individul înconjurat de oameni răi să nu-l credeți căci este asemenea lor. Totul depinde de ceea ce are omul mai mult în interiorul său, mai devreme sau mai tîrziu, spre acea direcție se va trage. Bunătatea se dobîndește prin marea experiență a vieților anterioare, mulți încearcă să imite bunătatea, dar, pînă la capăt, li se vede adevărata natură. Nu poți cerși ceea ce nu-ți aparține. Făcînd lucruri bune cu un gînd ascuns, le devalorizezi.
Alexandru Ștefan