Clopotarul dacilor 200



Cu o cifră rotundă, Clopotarul dacilor se apropie – încet, dar sigur – de echinocțiul de primăvară. Unii sînt triști că îmbătrînesc, alții se bucură că au ajuns la anii maturității ca să-și poate face mai mult de cap, iar alții sînt atît de ocupați încît nu observă că a sosit primăvara. Mă urmărește gîndul că mare parte a oamenilor supraviețuiesc numai din împrumut. De ce, dacă muncesc foarte mult, nu-și pot rezolva situația materială? Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Ca să fii bogat fără să muncești trebuie să te naști norocos...trebuie să știți că sufletele care nu au probleme de ordin material au muncit mult în viețile anterioare. Cu siguranță, mulți ar reuși să schimbe lucrurile în bine dacă și-ar schimba modul de viață. În primă fază trebuie să depuneți efort pentru a vă elibera sufletele de programele distructive pe care le-ați moștenit de la cei apropiați. Buna comunicare dintre tine și persoanele care te înconjoară este un semn că mergi pe drumul cel bun. Țigările, alcoolul, cafeaua – sînt mofturi la care mulți nu vor să renunțe, ei trăiesc cu ziua de azi, ce va fi mîine nu contează. Cu siguranță, cunoașteți faptul că trăiți în mai multe dimensiuni paralele. Ieșiți din gîndirea limitată și veți scăpa de coșmarul în care vă aflați. Toată proiecția gîndului pe care îl emiteți pătrunde selectat în mai multe dimensiuni deodată. Partea care emite mai multe gînduri negative va suferi mai mult fiindcă nu este capabilă să se echilibreze de gîndul ce o ține prizonieră în pușcăria sa. Există datorii ale destinului pe care ființa umană nu poate evita să le achite, însă poate să-și schimbe soarta în bine. Unii își schimbă țara, încercînd să scape de sărăcie, dar trăiesc la fel căci nu și-au schimbat și modul de a gîndi. Dacă înțelegeți acest mesaj, începînd din acest moment nu mai gîndiți despre nimeni și nimic rău. Încercați să găsiți în această dimensiune o treaptă ca să vă analizați situația în care trăiți. Priviți altfel viața, alimentați-vă cu gînduri pozitive și fiți siguri că totul se va schimba în bine. Nu vă consolați cu gîndul că și alții se află în situația voastră, nu vă mai plîngeți de milă. Gîndul bun trebuie să-l domine pe cel negativ. Majoritatea părinților cresc copiii pentru ei, nu conștientizează că acele suflete nu le aparțin. Egoismul, mascat de sintagma eu te-am făcut, eu te omor este încă de actualitate. Frica de-a nu rămîne singuri la bătrînețe îi determină pe părinți să-și manipuleze copiii, întreaga viață. Aceștia, la rîndul lor, devenind părinți, vor proceda la fel - este poate, una dintre cele mai grave probleme ale societății actuale.
Un suflet liber nu va căuta niciodată să demonstreze că are dreptate fiindcă nu minte niciodată, el își construiește pe Pămînt viața pe care o va trăi cîndva.
Am înțeles corect că viitorii părinți au misiunea de a-și elibera copiii din programa de a deveni sclavii lor la bătrînețe?
Dacă un om trăiește mulți ani nu devine automat înțelept, un suflet evoluat va avea mereu grijă de părinții săi. Cine își dorește cu adevărat să schimbe ceva nu se dă mare în fața celor mici. Dacă vă simțiți bine în societatea în care trăiți și nu împiedicați înmulțirea răului, vina voastră este mai mare. În fiecare dintre voi trăiește o scînteie Divină care are locul și rostul ei. Sufletul, corpul și gîndirea îți aparțin adică poți face o alegere. Pe Dumnezeu îl caută mulți, dar puțini sînt acei care Îl și găsesc.
Ne puteți spune pînă unde va merge Rusia cu armata prin Europa?
Rușii sînt convinși că își fac dreptate, într-un fel sau altul, ei au rămas cu mari pierderi teritoriale după destrămarea URSS. Va suferi mai mult Ucraina deoarece rușii s-au înțeles cu americanii să fie cedată Siria. Americanii fac jocuri numai cînd au interese în Europa, iar rușii le-au furat cireașa de pe tort – Ucraina. Războiul va începe în curînd în Siria. Moldova se află în mare pericol, trebuie să fie pregătită pentru orice din partea rușilor.

Alexandru Ștefan