Clopotarul dacilor 211


După atîta timp cu cer noros, munții Carpați, împreună cu întreaga Țară a Moților, s-au trezit de draga dimineață spălați de razele aurii ale mîndrului soare. Odată cu lumina soarelui se observă și schimbarea la față a oamenilor triști. Dacă nu este război, este grindină, dacă ne ocolește viitura ne lovește sărăcia...toate se țin lanț de bietul român încît nu mai știe unde să-și adăpostească sufletul. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
De unde atîta lacrimă în ochii oamenilor, că nu mai este loc de zîmbet?
Ce adună ființa umană în interiorul său de aceea are parte, gîndurile negative atrag necazurile și trezesc virușii care stau în formă latentă. Fericirea vine din iubirea necondiționată, care emană numai energie pură. Această energie creatoare are un diapazon ce emană un scut pentru a nu pătrunde energiile grosiere. Bucuria se naște din fapte și emoții pozitive, care se mențin prin echilibrul constant al sufletului. Nu mic este numărul celor împăienjeniți în energiile grosiere din care nu pot ieși, de cîteva vieți la rînd. În această groapă de energii joase prevalează gîndurile negative care își doresc să fie aduse la viață cu orice preț. Acest tandem de energii necontrolabile trezește în oameni o stare de bine, făcînd rău altora.
Vreți să spuneți că, făcînd rău, oamenii sînt convinși că fac bine?
Sînt mulți cei care cred astfel. Oamenii ce trăiesc în această nișă energetică nu cunosc starea adevărată a sufletului. Pentru ființele umane care au descoperit acest nivel al echilibrului este un pericol să fie conduse de acești indivizi. Acest lucru s-a întîmplat în veacurile trecute, cînd o lume echilibrată a nimerit pe mîna celor din nișa grosieră din care majoritatea a fost nimicită. Ființele care au atins un nivel spiritual trebuie să-i ghideze pe cei care vă țin captivi în energia grosieră, în caz contrar, istoria se va repeta. Voi observați ce se întîmplă acum în Ucraina – un instalator care a luat o armă automată în mînă nu se va mai întoarce niciodată să schimbe garniturile la țevi.
Cum vedeți voi această separare dintr-o dimensiune superioară nouă?
În primul rînd, să nu vă lăsați conduși de proști, de oameni corupți și lipsiți de conștiință. Separarea nu trebuie înțeleasă în plan fizic. Oamenii evoluați trebuie să devină fruntea lumii pentru ca repetenții să meargă după ei și nu invers. Iluminații nu trebuie să lase nici o fisură în aura lor pentru a nu pătrunde energiile nedesăvîrșite.
Ne puteți da o pildă despre cum ar trebui să procedăm în astfel de cazuri?
         Dacă cineva te invită la o prăjitură și te trezești că ești descusut din cap pînă în picioare înseamnă că ai nimerit în capcana energiilor grosiere. Ca să te dezmeticești de la bun început, urmărește informația cu care a venit individul la tine. Dacă ați început discuția cu urări de bine și sănătate și te-ai trezit pomenind morții, plîngând, înseamnă că te-ai prins. Energiile din această nișă nu știu să se bucure, ci provoacă suferință, apoi savurează căderea.
         Ce rol îndeplinește această nișă de energii grosiere în evoluția sufletului?
Dacă ești părtaș la o prostie te poți îneca împreună cu prostul, fără a cunoaște cauza. Iluminarea îți oferă posibilitatea de-a descifra în ce capcană ești atras și ce consecințe pot apărea după ce intri în contact cu o astfel de energie grosieră. Atacurile energetice vor exista atîta timp cît căutați admiratori pentru a vă da importanță. Aceste energii grosiere, dacă sînt depistate, vor incerca cu vehemență să demonstreze că răul pe care vi-l provoacă este spre binele vostru. Acești obraznici vor sta în primele rînduri ca să-i plîngă pe cei care, de fapt, au murit din cauza lor și vor prezenta condoleanțe celor apropiați. Așa funcționează energiile rătăcite din această nișă – sînt cei mai iscusiți cameleoni din lumea haosului, care seduc și îngroapă sufletele în nedesăvîrșirea lor. Nu trebuie să ieșiți din echilibrul interior pentru motivul că vi se întîmplă așa ceva. Păstrați-vă liniștea interioară și nu lăsați aceste energii să vă îndreptățească căci veți nimeri în altă capcană. Nemurirea se caută cu sufletul, cei ce trăiesc trecînd totul prin stomac își numără zilele. Tristețea este prezentă numai atunci cînd gîndiți și credeți că veți muri odată cu  trupul.

Alexandru Ștefan