Clopotarul dacilor 212




Stînd de vorbă cu niște suflete apropiate, m-au întrebat cum pot face să nu mai fie deranjate de energiile grosiere. Părerea mea este că, dacă vrei să păstrezi un vas curat, nu poți să-l folosești într-o zi pentru lapte și apoi pentru benzină căci se va imprima mirosul lichidului mai grosier adică al benzinei. Tot așa sînt și gîndurile omului. Gîndurile curate formează o protecție a corpului fizic, iar cele negative atrag energiile grosiere, care slăbesc aura și distrug acest scut. Cu aceste întrebări și frămîntări m-am adresat, în meditația mea, prietenilor din Civilizația Vodă.
Cum se poate proteja ființa umană de atacuri energetice?
Nimeni nu se gîndește să bage mîna în apă fierbinte sau în foc. Protecția începe din momentul cînd sînteți conștienți de consecințele ce pot apărea la intrarea în contact cu o astfel de energie. Mulți dintre voi intră în contact cu energii negative din curiozitate, dar o energie joasă se va agăța ca o lipitoare. Pildă: o fată face cunoștință cu un bandit și este sigură că-l va schimba dar, cu timpul, ea va fi atrasă în această capcană deoarece se va învîrti – vrînd-nevrînd – mai mult în cercul lui de oameni. În prima fază, omului i se pare că stă după un spate puternic dar, în realitate, el este acea ființă naivă în spatele căreia se ascunde un bandit. Orice contact cu o astfel de energie naște dificultăți, de aceea trebuie să rupeți orice legătură cu o asemenea energie imediat ce simțiți că încearcă să vă seducă.
O ființă educată nu va întreba niciodată de unde are individul bani sau cu ce se ocupă...cum se pot depista astfel de energii?
Legea cosmică este simplă: cine se aseamănă se atrage. În zadar se îndreptățesc unii spunînd că nu și-au dat seama – uite, Doamne, ce om bun sînt eu și peste cine am dat... Acumularea de energie cu ajutorul gîndurilor negative te va duce în brațele celui care se află la același nivel cu tine. O ființă cu energia curată înțelege încă de la primul contact cu cine stă de vorbă. Energiile joase lucrează insistent  pentru a prinde în capcana lor o ființă superioară. Cei mai nechibzuiți pași sînt atunci cînd se împrumută bani de la acești indivizi – la început veți avea o mică ușurare, apoi vă veți trezi înhămați.
Cîte feluri de energie există pe Pămînt?
De bază sînt patru feluri de energie:
-         Grosieră/animalică
-         Distructivă
-         Pozitivă
-         Pură
Se poate produce o coagulare dintre corpurile subtile ale ființei umane cu energia grosieră și distructivă atunci cînd apare dorința de răzbunare. Oamenii aflați mereu în acest tandem de energii nu se pot elibera de ele după moarte. Odată cu ieșirea sufletului din corpul fizic, rămîn agățate de corpurile subtile și aceste energii dăunătoare sufletului. Mulți trec prin chinuri cumplite în cele 40 de zile ce-i sînt acordate sufletului pentru a părăsi Pămîntul. Cel mai greu le este celor pentru care nimeni nu se roagă, ei rămîn ancorați între Cer și Pămînt pînă cînd prind o reîncarnare animalică pentru a-și păstra dreptul la viață. Să te naști și să revii ca om pe Pămînt este o muncă uriașă dar, din păcate, mulți uită acest lucru și se întorc cu ușurință în trupuri de animale. Sufletul nu are o destinație exactă, unde se atrage mai mult aceea devine, corpul fizic este numai o reprezentare a ceea ce ești. Conștientizarea vine cu timpul, prin desăvîrșire.

Alexandru Ștefan