Clopotarul dacilor - 20



     Devierea de la calea spirituală – cauza unor boli grave 


La oamenii iluminaţi, conştiinţa se transpune în planuri subtile, iar materia nu mai acţionează în nici un fel asupra stării lor spirituale. Fiinţele care au trecut şi au asimilat toate calităţile celor cinci cicluri pot să-şi construiască un corp pentru o sarcină eternă.
Primul ciclu reprezintă planul Divin şi cum a fost creat omul. Al doilea ciclu reprezintă zămislirea şi naşterea. Ciclul al treilea – datoriile sufletului şi reîncarnarea sa, ciclul patru – renaşterea prin trezire spirituală, iar cel de-al cincilea ciclu reprezintă nemurirea omului nou şi Trecerea.     
Învăţătura lui Zalmoxe spune că omul nemuritor rămîne o individualitate,  deoarece el are posibilitatea de-a se identifica cu Întregul, ceea ce-i oferă posibilitatea să studieze toate calităţile stratului stabil transcendent.  
Se poate concluziona că este posibil ca, la finalizarea cunoaşterii pămînteşti, mulţi dintre semenii noştri să nu ia examenul final. Pierzîndu-şi, astfel, posibilitatea de a deveni nemuritori, ei vor merge, pentru slujire, în alte puncte ale galaxiilor. Dar, pînă în anul 2012, mai este timp şi putem folosi acest timp pentru desăvîrşirea sufletului nostru.
Dacă o să urmăriţi cu atenţie acţiunile voastre, veţi observa că unele dintre ele au avut loc spontan - fără nici un moment de conştientizare - şi sub influenţa unor emoţii ascunse. Pentru a evita asemenea situaţii, trebuie să nu mai acţionaţi sub influenţa impulsului de moment. Aşteptaţi un timp, încercaţi să înţelegeţi de unde provine şi ce anume provoacă dorinţa voastră, apoi adresaţi-vă Moşului. Există speranţa că, în acel moment, să primiţi ajutor, iar manipularea să slăbească. Dacă, atunci cînd trebuie să luaţi o decizie, în sufletul vostru apare dualitatea sau îndoiala, invocaţi-l pe Zalmoxe. Intuitiv, va apărea în minte unica soluţie corectă. Dualitatea este tot o unealtă a manipulării.
Pe cei care au decăzut şi au deviat mult în această zonă îi aşteaptă o situaţie foarte grea după moarte. Din abisurile în care au nimerit aceste suflete, nu există ieşire, deocamdată, iar acest lucru înseamnă pierderea totală a legăturii cu corpurile subtile, prin urmare – pierderea individualităţii. Aceste suflete sînt cuprinse de o senzaţie de contopire cu o masă cenuşie, din care încearcă cu disperare să scape, dar îşi pierd în totalitate simţul orientării. Cu cît mai multe suflete cad în această groapă, cu atît mai mult se intensifică influenţa oamenilor decăzuţi în viaţa celor care caută desăvărşirea. Numai un efort de voinţă conştient şi susţinut, dublat de ajutorul unor iluminaţi pot opri prăbuşirea, încă din timpul vieţii. După moarte, orice ajutor devine imposibil. La început, se molipsesc şi se îmbolnăvesc corpurile subtile - cel mai adesea, corpul eteric – apoi, boala coboară în corpul fizic. Această modalitate de infectare se regăseşte şi la toate celelalte forme de îmbolnăviri grave. Orice boală gravă are drept cauză o abatere.
                                                          Alexandru Ştefan