Clopotarul dacilor 325 - Invocatie la Ziua Soarelui


         Marele Crăciun ne bate la ușă și, după cum vedem, stă neclintit de la începutul Creației, pe axa Măriei Sale. Ne luminează necondiționat viața și întreaga planetă, iar pentru acest dar îi mulțumim din suflet. Pînă cînd pămîntenii au aflat numele adevărat al Soarelui, îl numeau tăciune și considerau că, pe crăcana unui copac arde un tăciune. Ulterior, a apărut denumirea de Crăciun. Cum au fost redirecționate sărbătorile precreștine știm și îi înțelegem pe aceia care cunosc însemnătatea acestei mari sărbători. Un sîmbure de adevăr s-a păstrat în conștiința poporului nostru căci, prin nașterea Soarelui, totul a prins viață.
De foarte multă vreme, omul a uitat să le mulțumească Soarelui și Pămîntului pentru ceea ce primește și pentru ceea ce astăzi este. Poate că, undeva, mai sînt oameni care îl salută dimineața, prin sunet de bucium, prin gînd sau cuvînt. Undeva, prin ungherele Pămîntului, sper și cred că mai există suflete care știu prin cine și de unde vine viața. Afîndu-ne la ora anului galactic, ne dăm seama că ceva se va schimba în Univers și sperăm că și noi, oamenii, ne vom ridica odată cu Pămîntul. Astăzi, oamenii rămîn impasibili în fața războiului sau cînd cineva moare...poate că tresar puțin, apoi...din nou, muzică.
Într-un suflet împietrit nu mai poate pătrunde Lumina. Dacă ați ales să vă transformați în piatră, să știți că și piatra – într-un fel sau altul – este folositoare, alegerea vă aparține. Lăsîndu-i într-o parte pe cei dezamăgiți, care nu mai cred în nimic, mă adresez sufletelor ce mai poartă în suflet Lumina: să strîngem rîndurile și să ne unim forțele pentru ca, în această mare zi, să-i transmitem Crăciunului nostru strămoșesc, toată iubirea neamului nostru, printr-o invocație:
Lumină din Lumină, Crăciun adevărat,
Toată suflarea ce te poartă în suflet
Ridicăm ochii spre bolta cerească cu rugămintea
De-a ne lumina, veșnic, viața.
Cu razele tale, trezește-ne din somnul vieții, dimineața
Și ne mîngîie în vis cu apusul tău, seara
Ne ridică prin vibrațiile tale din mocirla timpului
Și ne  ghidează calea
De-acum și-n vecii vecilor, pentru Eternitate.
Viață veșnică – neamul solar îi dorește
Și Bogdaproste pentru tot ceea ce faci pentru noi, Craciune drag!

CRĂCIUN FERICIT TUTUROR! 

Alexandru Ștefan