Clopotarul dacilor - 64




                                            Ochiul Divin 

Între duh și spațiile subtile ale Pămîntului se află Ochiul Divin, care veghează toate calitățile prin care trece ființa umană. Ochiul are forma unui cristal cu opt fațete și reprezintă un fel de lentilă biconvexă, fațetată asemenea unui diamant. Fațetele au forme diferite și fiecare dintre ele poartă semnificațiile sale calitative și temporale. Reflectîndu-se din fațeta inferioară, lumina ajunge pe fațeta superioară și, prin reflexie inversă, pătrunzând prin oglinda mediană, razele vor reflecta fiecare idee și gînd al fiecărui individ de pe Pămînt în straturile de Sus.  
Oricît de mică ar fi mișcarea omului, ochiul produce o modificare a reflexiei. Într-un fel, ne aflăm sub supravegherea unei camere ascunse. Informația ochiului ajută omenirea în crearea formelor noi, pe baza ideilor anterioare. Raza reflectată este o vibrație subtilă, capabilă să modifice și să creeze, să distrugă și să reîntregească – o nouă creație și un alt mod de viață. Este Lumina care se înalță de pe Pămînt către Ceruri și coboară din nou pe Pămînt pentru a-l ilumina pe om, ca el să devină un mic Dumnezeu. Lumina Sacră cucerește toate lucrurile subtile și corpurile tari, nimic nu-i poate sta în cale.  Ochiul, prin reflexiile sale, încearcă să-l scoată pe om din mersul în spirală, fiindcă întîlnește o împotrivire enormă a materiei, care îi frînează calea și, prin această mișcare lentă, omul nu-și poate trezi corpurile subtile.
Marea aliniere a sistemului planetar, care va avea loc în anul 2012, îl va ajuta pe om să treacă granița iluziei. Ochiul Divin îi va activa omului ADN-ul, pentru ca toate corpurile subtile să parcurgă toate calitățile lor deodată. Această aliniere a planetelor îl va ajuta pe om să iasă din starea de reflectat și supus al unei voințe străine.
Alexandru Ștefan