Clopotarul dacilor - 70

                                           



                                                     Școala-Pămînt

Pînă cînd se perfecționează, sufletul are nevoie de timp și de haina din carne. Nimeni nu poate trece în altă dimensiune neîmplinit sufletește. Viața de pe Pămînt este singurul loc în care sufletul simte starea existenței materiei statice, avînd misiunea să traverseze - într-un an galactic - toate nivelurile de ordonare ale Universului, pentru a acumula energia necesară ridicării la Cer.
Pămîntul este singurul loc unde ne pregătim spiritual. Dacă nu conștientizăm că singura cale de ieșire din creșa Terrei este desăvîrșirea, vom sta ca niște tăntălăi în clasa întîi, preț de mii de ani la rînd. În acest spațiu limitat, oamenii gîndesc că moartea este rivalul vieții și, pînă la capăt, i s-a oferit un loc de cinste sub sintagma că “așa-i viața trecătoare, unul naște, altul moare”.
Dacă, în acest spațiu limitat, moartea ar fi considerată ca un bob de grîu -  care moare și răsăre – ar fi un prim pas către renaștere; treptat, omul s-ar desprinde de materie și ar evolua cu mai multă rîvnă. Dacă oamenii ar cunoaște adevărata cale de renaștere din acest spațiu, nu ar mai împărți în stînga și-n dreapta toate bogățiile lor materiale înainte de-a se dezlega de ele. Acești oameni, după ce mor, văd că nu și-au terminat pe deplin misiunea de pe Pămînt și că au murit fiind amăgiți că vor avea o altă viață fără de griji în altă parte, reîncarnîndu-se. Tot ceea ce-și amintesc ei este faptul că li s-a luat averea pe nedrept și că acum trebuie să pornească totul de la zero. Devin extrem de zgîrciți și se închină banului.  
Această dimensiune, despre care vorbește toată lumea, este un nivel necunoscut cugetului nostru. Noi vom păși, de fapt, într-o dimensiune pe care încă nu o cunoaște sufletul nostru, dar tinde către ea. Cine a trăit deja prima dragoste înțelege că tot așa va fi și această trecere. Important este să nu ne ia valul. Dacă ești conștient, dacă știi pentru ce ai rîvnit spiritual, vei căuta ceea ce este mai mult în tine. Dacă vii cu toate infecțiile de pe Pămînt și încerci să le implantezi în altă dimensiune, vei fi trimis acolo de unde ai venit.
Alexandru Ștefan