Clopotarul dacilor - 79


                                 

                                             Un an bun și fericit! 

        Sîntem în ajunul anului 2012 și, din partea clopotarului Daciei am vrut să trag clopotul pentru toți dacii din lume și să vă urez sănătate, ani mulți și fericiți și să ne regăsim valorile pierdute.
        Vine un an important pentru întregul Cosmos și pentru noi, oamenii de pe Pămînt. Unii ne aduc Apocalipsa, alții nu mai cred în nimic…vrem sau nu vrem, ne suferim ori nu unii pe alții, dar sîntem cu toții îmbarcați pe o corabie care se numește Pămînt și avem bilete într-o singură direcție – către Dumnezeu.
        Nu sîntem noi acei experți ca să dăm o notă înaintașilor noștri. Dacă au reușit comuniștii, în 70 de ani, să ne zombeze ca să nu ne mai cunoaștem rădăcinile strămoșești, ce să mai zicem despre interzicerea rostirii cuvintelor dac și Dacia timp de o mie de ani? Cine a avut norocul să se renască în familii unde s-au păstrat tradițiile strămoșești privește și simte altfel tot ceea ce se întîmplă în lume. Sînt împotriva celor care se ocupă cu speriatul, dar și împotriva celor care spun: stați liniștiți, că nu se va întîmpla nimic. Este suficient să se activeze pe Glob trei vulcani și altă Apocalipsă nu-i mai trebuie omului. Primii te descurajează și te manipulează, a doua parte îți spune povești ca să dormi liniștit. Adevărul este întotdeauna undeva, la mijloc. Dacă, Doamne ferește, se întîmplă ceva, nici acei care te-au speriat nu-ți mai sînt de ajutor și nici pe acei ce te-au legănat nu-i mai găsești, căci întotdeauna în fața necazului, omul rămîne singur.
Sînt ferm convins că vom trece peste toate greutățile numai cu ajutorul credinței. Un om bine informat și pregătit spiritual nu se clatină după cum bate vîntul. Cum vă pregătiți de toate pentru iarnă, așa vă îndemn să vă pregătiți și pentru anul 2012. Sperăm să trecem cu bine și, dacă ne rămîne mîncare în plus, putem să o împărțim cu acei care nu au nimic…
Nu așteptați să vă dea cineva o soluție – cum și ce să faceți… credeți în Dumnezeu și în strămoși, ridicați din mijlocul vostru oameni iluminați, iubiți-vă neamul și pămîntul și mergeți cu fruntea sus prin acest spațiu, lăsînd în urma voastră numai fapte bune.
Pentru un nemuritor, nu există timp și spațiu. Tot ceea ce a făcut Dumnezeu în acest Univers a fost și a rămas în folosul omului. Sîntem cu toții copiii lui Dumnezeu și de ce am crede că un tată bun ne-ar face nouă rău?
Alexandru Ștefan