Clopotarul dacilor - 60


                                         Ascultarea este o cale


Comprimarea timpului ne conduce – încet, dar sigur – spre punctul zero. Toți stau îngrijorați că ceva se întîmplă cu atmosfera și pămîntul pe care trăim, dar nimeni nu vrea să-și schimbe stilul și ritmul de viață. Societatea funcționează pe baza teoriei unui aspirator; viața de pe Pămînt seamănă cu o gaură neagră, unde bărbatul, pentru a se îmbogăți, îi înghite prietenului afacerea; pentru a avea parte de o viață luxoasă, femeile caută niște proști ca să le finanțeze mofturile și poftele. Într-un fel sau altul, încearcă să se înghită unul pe altul.  
Zalmoxe le vorbea dacilor despre mai multe categorii de oameni:
-        din pulbere, considerat om Dumnezeu
-         din apă, considerat om nemuritor
-        din pămînt, considerat om muritor
-         din pădure, considerat om animal  
Amestecul acestor categorii a ridicat omenirea în conștiința rațională a materiei dar, în plan spiritual, au căzut toate aceste categorii de oameni. Singură, omenirea nu poate ieși din această capcană. Omul muritor și omul animal se consideră mai înțelepți decît omul Dumnezeu și nu îi vor permite niciodată să aducă pe Pămînt ceea ce este de la Dumnezeu. Oamenii din pămînt și oamenii din pădure, neavînd acces la înțelepciunea Divină, își aleg calea desăvîrșirii prin suferință și procedează în așa fel încît suferința lor să fie văzută de cît mai multă lume.
          Există persoane care, necunoscînd căile pentru desăvîrșirea sufletului, cred că Dumnezeu a suferit și trebuie să sufere și ele. Zalmoxe spunea că desăvîrșirea este o taină și, ca să ieși nevătămat din acest spațiu, trebuie să te ridici fără să te observe cineva.
          Omul Dumnezeu și omul nemuritor au puteri paranormale, iar aura pe care o dețin funcționează ca un scut care îi apără de orice suferință. Cei care nu pot vorbi cu Dumnezeu urlă și mor în suferință, fiindcă altă cale nu cunosc și se tem să schimbe ceva. Dacii întîlneau moartea cu cîntece și veselie, căci era considerată o trecere în altă dimensiune.
          Alinierea sistemului planetar din anul 2012 îi va oferi ființei umane șansa de-a se elibera de toate programele distrugătoare în care este implicată omenirea. Cei care nu doresc această schimbare vor fi resetați și trimiși în alte galaxii ale Universului. În plan subtil, cei care se gîndesc și se pregătesc serios pentru acest mare eveniment își activează, în timpul somnului, cele șapte corpuri subtile care modifică aura omului, pentru a fi pregătit de activarea ADN-ului. Acum, avem cu toții nevoie să facem un echilibru între gîndirea logică și percepția intuitivă. Multe entități pornesc la drum în același timp, cu aceeași misiune, dar rezultatul final este diferit. Logica prinde bine la drum dacă este verificată de inimă.
În timpul dacilor, ascultarea nu era o supunere, ci o capacitate de a percepe informația primită de la învățător. Cu cît este mai pur și mai subtil aparatul de percepție al omului, cu atît mai înalte înțelepciuni i se vor da. Prin ascultare, omul se poate purifica și elibera din capcanele timpului. Procesul de ascultare constă în faptul că toate cunoștințele – prezente sub formă de energii în plan subtil – vor fi mai profund percepute de corpurile subtile. Trecute prin analiza minții, iau forma exprimării verbale, apoi se naște discuția, care oferă posibilitatea de a descifra imaginile și noțiunile intuiției. Prin ascultare, omul își poate mări diapazonul pentru ca, ulterior, să primească informațiile de Sus, prin revelație. Cu cît este mai înalt stratul din care provine informația, cu atît mai dificilă este alegerea unor cuvinte sau combinații de imagini adecvate acestor energii. Aici intervine rolul învățătorului, care trebuie să-l ajute pe om să-și unească conștiința individuală cu Conștiința Universală. Apoi, treptat, va deveni un suflet iluminat, care va avea posibilitatea de-a privi orice colțișor al conștiinței sau al subconștientului altuia, indiferent în ce parte a lumii trăiește omul.  Visele și distanțele încetează să mai fie obstacole pentru comunicare. Se poate debloca posibilitatea călătoriei în timp, pentru a se cunoaște trecutul și viitorul. Dar, asemenea capacități paranormale nu trebuie să devină scopuri în sine, ci să rămînă mijloace de ajutor pentru siguranța ta și a celor care au pășit pe calea desăvîrșirii.
Alexandru Ștefan