Clopotarul dacilor 109


                                        


                                   Spațiul gol – capcana sufletului

O mare parte a omenirii, avînd ca unică țintă materia, se oprește din drum și se întreabă cu uimire: oamenii aceștia, care nu sînt ca noi, fac parte dintr-o nouă sectă sau sînt doar stranii?  
Omul din haos deține toată informația pentru a se desăvîrși, dar el o trece prin rațiunea sa și este convins că le știe pe toate și că are tot dreptul să-i judece pe toți. Oamenii care coagulează materia și o transformă numai în bunuri materiale înțeleg, spre sfîrșitul vieții, că au trăit în zadar.
În mod conștient, dacii au dat o parte din aur, ca să vadă cît de ancorați sînt în materie. Ce au gîndit străinii primind acest dar, este o altă temă dar, cu siguranță, ceea ce s-a întîmplat cîndva se va repeta.
Acum, la împlinirea vremii, foarte mulți oameni nimeresc într-un spațiu gol aflat între Pămînt și Eternitate - un tărîm periculos, o capcană întinsă de haos celor ce merg pe calea desăvîrșirii. Preoții daci cunoșteau bine acest spațiu în care, odată intrat, omul nu mai reușește să-și asculte inima (intuiția), nu mai găsește răspuns nici în logică și nici mai departe nu este în stare să meargă. În general, în asemenea situații, omul este dominat de rațiune și își construiește un plan care, crede el, îl va salva – își impune să facă anumite lucruri care nu îl reprezintă, se obligă să simtă ceva sau să înăbușe anumite sentimente pe care le consideră anormale. Pe această insulă a singurătății, omului încep să-i vină în minte numai întîmplările dramatice din trecut – fie din această viață, fie din existențele anterioare. Cum anume se manifestă acest lucru? După cum știm, haosul are întotdeauna la îndemînă ceva cu care să-l seducă pe om și îmbracă mereu forme frumoase. De exemplu, pot apărea sau reapărea în viața voastră persoane din trecut, de care poate că uitase-ți; cu vorbe frumoase, cu un comportament fără cusur, vă vor convinge că s-au schimbat, că sînt demne să pășească alături de voi, indiferent ce drum alegeți. Este suficient un singur moment de slăbiciune, pentru ca o astfel de energie să vă seducă. Apoi, nu veți mai vedea lucrurile așa cum sînt în realitate, ci așa cum vă va dicta haosul. Omul de lîngă voi, neputînd să se ridice la nivelul vostru, va face tot posibilul să vă coboare pe voi la nivelul lui, dar deja voi nu veți mai vedea acest lucru. De aceea, nici nu veți înțelege de unde vă vin stările neplăcute și gîndurile negative. Țineți minte că haosul trimite întotdeauna cei mai frumoși soli pentru a ne seduce și ne atacă de acolo de unde ne așteptăm mai puțin…feriți-vă de omul – fie el și un prieten vechi – care abandonează cu ușurință drumul pe care merge pentru a vă urma pe calea voastră, căci acela ori nu înțelege nimic ori are un plan bine pus la punct și va face tot ce-i cereți, dar pînă la un moment dat, adică pînă cînd își va vedea sacii în căruță. În ambele cazuri, acest om, această energie vă va încurca atunci cînd vă așteptați mai puțin. De obicei, avînd încredere în astfel de oameni, sufletul nu-și dă seama că a fost atras într-un spațiu gol, din care nu mai poate ieși singur, fără ajutor. Pentru a-l scoate pe om din acest spațiu gol, înaintașii noștri foloseau mirosuri neplăcute – se aducea un dihor în templu și, în foarte scurt timp, sufletele prinse în capcană se eliberau și își regăseau calea firească spre desăvîrșire.  
Alexandru Ștefan